Sterk prisvekst på trelast - lavt salg

 
Sterk prisvekst på trelast - lavt salgPer Jæger, administrerende direktør i Boligprodusentenes Forening.
- Vi setter nedgangen i salget i juli og august i sammenheng med den voldsomme prisveksten som har vært på byggevarer, og da særlig trelast som har hatt en urovekkende prisutvikling.

- Nå må vi utrede hva som skal til for å øke konkurransen, og vi vil se nærmere på mulighetene for å ta i bruk samme trelastdimensjoner som resten av Europa, sier Per Jæger, administrerende direktør i Boligprodusentenes Forening, i en pressemelding.

Salg nye boliger

• Salget av nye boliger i august 2021 var 24 prosent under august 2020.

• Salget hittil i år er 22 prosent over salget i samme periode i 2020. Salget av eneboliger er 26 prosent over, småhus er 23 prosent over og leiligheter er 19 prosent over samme periode i fjor..

• På tolvmånedersbasis er salget 18 prosent over forrige tolvmånedersperiode. Eneboliger er 28 prosent over, småhus 10 prosent over og leiligheter 17 prosent over forrige tolvmånedersperiode.

Igangsetting nye boliger

• Igangsettingen av nye boliger i august 2021 var 8 prosent over august 2020.

• Igangsettingen av nye boliger hittil i år er 22 prosent over igangsettingen i samme periode i 2020. Igangsettingen av eneboliger er 26 prosent over, småhus og leiligheter ligger 20 prosent over samme periode i fjor.

• På tolvmånedersbasis er den totale igangsettingen 12 prosent over forrige tolvmånedersperiode. Igangsetting av eneboliger er 18 prosent over, småhus er 11 prosent over og leiligheter er 9 prosent over.

Fritidsboliger

• Salget av nye fritidsboliger hittil i år ligger 78 prosent over samme periode i 2020.

• Igangsettingen av nye fritidsboliger hittil i år er 33 prosent over samme periode i 2020.

• På tolvmånedersbasis er salget av nye fritidsboliger 89 prosent over forrige tolvmånedersperiode, og igangsettingen 28 prosent over.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår