Sterk vekst i proffmarkedet for byggevarer

 
Sterk vekst i proffmarkedet for byggevarerAslaug Koksvik, direktør for Virke Byggevarehandel.
Byggevarehandelen vokste med 12,5 prosent i andre tertial 2021, og særlig proffmarkedet bidro til veksten. Men fremover forventer Virke negative vekstrater.

Den sterke veksten i byggevarehandelen har vært fordelt over hele landet, men oppgangen var størst i Agder og Innlandet. Veksten i andre tertial ble særlig løftet av høyere proffomsetning, som steg 21,9 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

Høy etterspørsel og forstyrrelser i de internasjonale markedene har over noe tid ført til høyere priser på flere byggevarer.

– Oppgangen i proffmarkedet er drevet av økte priser på trelast og andre byggevarer, fremfor underliggende volumøkning fra 2020, sier Aslaug Koksvik, direktør for Virke Byggevarehandel.

Går mot negative vekstrater
– Under pandemien har vi sett kraftig vekst i salget til privatkunder. Forbrukerne har hatt mer penger til overs og anledning til å gjøre arbeid på egen bolig og hytte, sier Koksvik.

Vekstratene i privatsegmentet har imidlertid begynt å avta sammenlignet med de høye omsetningsnivåene fra i fjor. I andre tertial var salget 2,8 prosent høyere enn i samme periode i 2020. Også her har økte trevarepriser bidratt til å holde omsetningen oppe.

– Etter noen år med sterk oppgang i byggevaresalget, forventer Virke negative vekstrater for både proff- og privatsegmentet i 2022, sier Aslaug Koksvik.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår