Stillasvett på nett

 
Stillasvett på nettBildet: Toril Elsa Torp, kursansvarlig i Instant Norge AS
Første januar i år kom det nye regler for stillas. Reglene innebærer at alle som skal bygge stillas over 2 meter må ha dokumentert opplæring. Instant Norge AS har jobbet i over et halvt år med å utvikle stillaskurs tilpasset de nye reglene.

Mange som arbeider med stillas er usikre på hva som kreves av dem nå, og noen er frustrerte over tidkrevende og fordyrende regelendringer. De nye reglene er et ledd i utviklingen for å heve kompetansen og sikkerheten ved arbeid i høyden.

Toril Elsa Torp er kursansvarlig i Instant Norge AS, som blant annet driver med opplæring av stillasbyggere. Hun er glad for at lovgiver fortsetter å prioritere sikkerheten i bygge- og anleggsbransjen, og for at reglene nå presiseres i større grad en tidligere.

- I en bransje med mange farlige arbeidssituasjoner er det bra at arbeidstakernes liv og helse gis prioritet, mener hun. Men Torp peker også på at reglene har noen ulemper. Det er dessverre slik at også de som har lang erfaring med å bygge stillas nå må få dokumentert opplæring for å være på rett side av loven. Jeg har snakket med flere som har tiår med stillaserfaring, men som nå må på skolebenken for å formalisere kompetansen sin – og som naturlig nok er frustrerte over dette, sier Torp.

Instant Norge AS har jobbet i over et halvt år med å utvikle stillaskurs tilpasset de nye reglene. Kursene for stillasmontering fra 2-5m, 2-9 m og over 9 m er akkurat lansert på deres nettsider instantkurs.no. I tillegg tilbyr de kurs for brukere av stillas. Torp håper stillaskursene på nett vil være en fleksibel og enkel løsning for alle de som nå må få dokumentert opplæring.

- Nettkursene gjør det mulig å få dokumentert opplæring på egne premisser. Man kan ta kursene når som helst og hvor som helst. Hver enkelt deltaker kan bruke den tiden han eller hun virkelig trenger for å lære seg innholdet i kurset. I tillegg slipper man å være borte fra jobb én eller flere dager; i stedet kan man ta kurset litt nå og da. Vi har fått svært positive tilbakemeldinger på de nye stillaskursene, og gleder seg nå over å kunne tilby kursene til alle, sier hun. 

- Den nettbaserte løsningen gjør det enkelt å få den lovpålagte opplæringen, på en så pedagogisk og komfortabel måte som mulig. Kursene har blitt lansert på norsk, men vil iløpet av kort tid også dekke engelsk, polsk og litauisk, sier Torp avslutningsvis.

Stillaskursene er tilgjengelige på instantkurs.no   

Om Instant Norge:
Instant Norge er en av landets ledende importører av stillaser, lifter og materialåndteringprodukter. Høy kvalitet til konkurransedyktige priser, kombinert med rask levering er deres kjennemerker. Varemerker Instant har vært sammenhengende representert på det norske markedet i snart 40 år. Alt fra Norges ledende utleieforretninger til større offentlige etater, samt en rekke entreprenører og håndverksbedrifter er i dag i kundebasen. 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår