Stockholms første svanemerkede skole

 
Stockholms første svanemerkede skoleBildet: Bagartorpsskolan, Sveriges første svanemerkede skole. Foto: Erik Wik
SVERIGE: I august 2021 åpnet den nye Bagartorpsskolan. Her har 360 elever fått en ny og moderne skole, og skolen er også Stockholms første svanemerkede skole.

Den tidligere Bagartorpsskolan ble revet for å gjøre plass til en ny skole med et større nedslagsfelt, slik at barn fra flere bydeler skal møtes og dermed motvirke segregering.

Skolen, som har et areal på 5200 m2, har en idrettsprofil som er gjennomgående i alle daglige aktiviteter. Skolen har blant annet utvidet tiden som brukes på idrettsaktiviteter, har tett samarbeid med idrettslag samt er aktive i konkurransesammenheng. Skolen består av to bygninger, en med klasserom, spesialrom og kantine, den andre huser idrettshallen.

Svanemerket er en sertifisering som håndteres av Miljömërkning Sverige. En svanemerket bygning er gransket fra et helhetlig perspektiv; lavt energiforbruk, kontrollert byggeprosess, god ventilasjon og godt dagslys, samt tøffe krav til byggematerialer. Miljømerkede byggematerialer er blant de minst miljøbelastende på markedet, og oppfyller strenge krav til miljø- og helseskadelige stoffer.

– Vi er stolte over at skolen vår er Svanemerket – det er et bevis på vårt langsiktige arbeid med bærekraftige miljøer i våre eiendommer. For oss er det viktig at elevene har bygninger som er sunne og miljøvennlige, sier Anna Sundbaum, miljøspesialist i Hemsö, i en pressemelding.

Under byggeprosessen ble det også gjennomført en livssyklusvurdering basert på prosjektets BIM-modell. Drøyt 134 tonn materiale besto av fornybart materiale med biogen karbonlagring, noe som bidrar til redusert klimapåvirkning med 245 tonn CO2. 

Abax har levert SAPAs fasader og vinduer i aluminium til skolen. SAPA Fasaden 4150 produseres i Hydro CIRCAL, som er en aluminiumlegering bestående av resirkulert aluminium fra byggeprodukter som har nådd slutten av sin levetid. SAPA, som eies av Hydro, har et tydelig miljøfokus og tenker sirkularitet gjennom hele byggeprosessen.

– Som en av de store aktørene i markedet har vi et ansvar for å stadig forbedre og sikre at produktene vi utvikler og leverer bidrar til lavere klimapåvirkning, sier Mattias Jansson, salgssjef i SAPA.

Bildet: Skolen består av to bygninger, en med klasserom, spesialrom og kantine, den andre huser idrettshallen. Foto: Erik Wik

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår