Stor interesse for å produsere egen strøm

 
Stor interesse for å produsere egen strømBildet: HydroGo turbinen til ENFINI utvikles nå med de nyeste teknikker i karbon og komposittmaterialer.
Selskapet ENFINI utnytter energien i elver og mindre fossefall til å produsere elektrisitet. De leverer også løsninger med solanlegg og vindturbiner.

De rekordhøye strømprisene i Norge gir bønder opp mot en halv milliard ekstra i strømregning, ifølge Småbrukarlaget. Dette kan gi fart på omlegging til fornybare energiløsninger på norske gårdsbruk.

Kan produsere egen strøm

Gjennom å utnytte lokale, fornybare ressurser bidrar hvert eneste vannkraftverk til den utviklingen som er ønskelig for å ta vare på planeten vår. Astrid Green, daglig leder i ENFINI insisterer på å gjøre grep nå for å sikre gode levevilkår for generasjonene etter oss,

- Våre målgrupper kan bli selvforsynt med egen strøm,sier Green i en pressemelding.

Ny teknologi

- HydroGo turbinen vår utvikles nå med de nyeste teknikker i karbon og komposittmaterialer. Denne innovative løsningen kan øke effektiviteten med opptil 20% sammenlignet med tradisjonelle turbiner, og den kan serieproduseres. Dette reduserer produksjonstiden med 70% og koster mindre sammenlignet med tradisjonelle produksjonsprosesser, legger Green til.

Tips for å unngå fallgruvene

Ragnhild Bjelland-Hanley, prosjektleder i Norges vel har ledet et godt stykke arbeid der hun har snakket med flere bønder og andre fagfolk fra hele landet, og samlet deres kunnskap og erfaringer i en serie med artikler og podcaster. Serien tar for seg ulike teknologier som brukes i anlegg for fornybar energiproduksjon som solceller, vannkraftverk, vindturbin, batteriløsninger mm.

- Vi ønsket å skape en ressurs for bønder som ønsker å lære og vite mer om fornybar strømproduksjon, Bøndene forteller hvordan prosessen har vært, både på godt og vondt, med å etablere produksjon av fornybar energi på gården. I hver artikkel får du også deres beste tips for å unngå fallgruvene, sier prosjektleder Ragnhild Bjelland-Hanley. 

Bøndenes erfaringer og deres beste tips

- Vi vil gjerne at flere bønder skal få mer kunnskap om å benytte gårdens ressurser til fornybar strømproduksjon og applauderer denne artikkelserien med eksempler og erfaringer. Den kan være til stor nytte for de som vurderer å produsere sin egen strøm og  gi fart på omlegging til fornybare energiløsninger på norske gårdsbruk, avslutter Green.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave