Store planer for idylliske Ørsnesvika

 
Store planer for idylliske ØrsnesvikaBildet: Det planlegges storstilt reiselivssatsing i dylliske Ørsnesvika i Vågan kommune. Illustrasjon: Lund Hagem Arkitekter AS
AKTUELLE PROSJEKTER: I Ørsnesvika, vest for Svolvær og Kabelvåg i Vågan kommune, planlegges det et nytt reiselivsanlegg med sjøhotell og landskapshotell, samt hytte- og boligfelt.

Av Bjørn Laberg

Den nye planlagte turistdestinasjon, med servicefasiliteter for aktiviteter som blant annet kajakk, dykking, sykling, fisking, havrafting og randonne, etableres på tuftene av et gammelt fiskevær. Det lokale fiskeværet og fru Agathe Andersens Kaviarfabrikk, som brant ned i 1962, gjenoppstår derfor som reiselivsdestinasjon.

Utbyggeren, Ørsnesvika AS, satser på såkalt «Low Impact Development», et sted med høy miljøprofil med så skånsomme inngrep som mulig i terrenget. Dette skjer ved at bebyggelse står på søyler eller påler, boltet til fjell. Prosjektet får bærekraftige materialvalg som massivtre og det legges opp til lokal, fornybar energiproduksjon. Prosjektet er tenkt utført i fire faser.

- Prognoser for havnivåstigning, kartlegging av kulturminner og rødlistede arter i området, vindressurser, lokalklimaanalyser, dialog med nettselskap, la grunnlaget for en mulighetsstudie. Denne omfatter materialbruk, klimatilpasning, energisystem for mobilt og stasjonær bruk, tekniske systemer, inkludert VVS og vannforsyning, skriver Ørsnesvika AS på sin hjemmeside.

Sjøhotellet og landskapshotellet er planlagt oppført på peler. Dette for å bevare den flotte utsikten når man beveger seg utover i området.

I tillegg til reiselivssatsingen tilbys 9 boligtomter som råtomter, klare for opparbeidelse.

Forhandling med entreprenører pågår. 

(Kilder: Byggfakta Live / ByggeNorge / Ørsnesvika AS)

Fylke: Nordland
Kommune: Vågan
Tiltakshaver: Ørsnesvika AS
Arkitekt: Lund Hagem Arkitekter AS
Verdi: 140-160 millioner kroner
Entrepriseform: Delt entreprise

Illustrasjoner: Lund Hagem Arkitekter AS

Jobber du mot prosjektmarkedet og ønsker å komme tidlig inn i prosjektene?

Byggfakta kartlegger alle byggeprosjekter i Norge og viser resultatene via tjenesten Byggfakta Live.


 

Last også ned vår rapport om: De 100 kommunene som har de største prosjektplanene

 

 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår