Storjakt på entreprenører til 1814-byen

 
Storjakt på entreprenører til 1814-byenUtbyggingsområdet til 1814-byen på Eidsvoll vil bestå av over 40 byggetrinn og utvikles over 15 år avhengig av markedets etterspørsel. Hvert bygg kan være et byggetrinn. (Ill: Nordic Group Holding as).
AKTUELLE PROSJEKTER: Nordic Group Holding as har innhentet pristilbud på diverse roller i utbyggingen av 1814-byen ved Eidsvoll, og har gått i gang med detaljreguleringen. Byen skal utvikles over 15 år. Totalverdi ligger på 6 milliarder kroner.

Av Therese Alne Bolin

Områdereguleringen var godkjent for noen år siden av forrige eier og Nordic Group Holding AS holder nå på med detaljregulering, før de sikter mot å starte med byggetrinn 1 og 2. Disse to byggetrinnene er vurdert å ha en verdi på 200 millioner kroner per trinn, altså 400 millioner kroner til sammen. Hele prosjektet med 1814-byen har etter den opprinnelige planen 40 byggetrinn og en totalverdi på 6 milliarder kroner.

Styreleder Kan Cao i Nordic Group Holding as bekrefter at de arbeider med å innhente tilbud på diverse fagområder, blant annet RIB, RI Grunn, RI VVS og RI Ventilasjon.

 - Fase 1 som var områderegulering var godkjent. Vi er nå i fase 2, med detaljregulering. Når vi er ferdige med det er vi i fase 3, det vil si rammesøknad og rammetillatelse. I fase 4 vil vi jobbe med igangssettingssøknaden, sier han til Byggfakta.

Nordic Group Holding AS er en etablert aktør i eiendomsbransje med fartstid på mer enn 25 år. Tiltakshaver er 1814-Byen as er et datterselskap til Nordic Group Holding AS.

Ny infrastruktur

Utbyggingen vil innebære infrastruktur som nybygg av vei, vannledning og kraftledning. Byggestart er foreløpig usikkert. Totalt på feltet er det planlagt for 1500 boliger og 10 000 -20 000 kvadratmeter med næring på et tomteareal på ca.62 dekar ved Eidsvoll verk stasjon.Eidsvoll Verk stasjon ligger fem minutter med tog fra Gardermoen flyplass og 30 minutter fra Oslo sentralstasjon. Det er NIELS TORP+ arkitekter  som har utarbeidet masterplan med høy kvalitet. Kao presiserer videre at byutviklingsprosjektet 1814-byen på Eidsvoll har målsetning om høy arkitektonisk kvalitet, miljøprofil og bokvalitet.

Kort bakgrunn for prosjektet:

1814-Byen er et område på totalt ca. 62 daa. og hvor utbyggingen er tenkt å skje gjennom ni delområder hvor det er opp til utbygger hvor man ønsker å starte. Navnet på området viser nærheten til Eidsvollsbygningen som kun er noen steinkast unna.

Råholt er et tettsted som står foran en utrolig vekst og utvikling i forbindelse med at effektene av Gardermoutbyggingen for alvor viser seg. Gardermoen Tomteselskap as avtalte at de sammen med Eidsvoll kommune skulle selge området til en felles tiltakshaver, 1814-Byen as, som kan sikre helhetlig utbygging. Planen er at 1814-Byen skal bli en ny urban bydel som skal utvikles på Råholt i Eidsvoll kommune.

Fakta:

1814-byen

Byggeplass:  Eidsvoll Verk

Roller

Tiltakshaver: 1814-Byen AS

Representant for tiltakshaver: Nordic Group Holding AS

Arkitekt: NIELS TORP+ arkitekter 

Gjeldende anbud på: RI Byggeteknikk, Elektroinstallatør, Hoved-/Generalentreprenør, Grunnentreprenør, RI Elektroteknikk, Ventilasjoninstallatør, RI Ventilasjon, Bærekonstruksjonentrerpenør, Malingsentreprenør, Gulventreprenør,

Anbudsfrist:       12 mars 2020

 

Jobber du mot prosjektmarkedet og ønsker å komme tidlig inn i prosjektene?

Byggfakta kartlegger alle byggeprosjekter i Norge og viser resultatene via tjenesten Byggfakta Live.


 

Last også ned vår rapport om: De 100 kommunene som har de største prosjektplanene

 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår