Storkontrakt til Elotec

 
Storkontrakt til ElotecBildet: Måleinstrumentet er basert på radarteknologi og kunstig intelligens. Denne måler tilstedeværelse, bevegelser, pust og puls kontaktløst med en liten sensor i taket for å unngå uønskede hendelser i fengsel og arrest.
Nylig ble den trønderske teknologibedriften Elotec AS tildelt kontrakt for levering av pust og bevegelsesensorer til POD og KDI. Kontrakten har en verdi for Elotec på 100 MNOK.

Ideen, behovet og løsningen er skapt og egenutviklet av Elotec i Norge. Måleinstrumentet er basert på radarteknologi og kunstig intelligens. Denne måler tilstedeværelse, bevegelser, pust og puls kontaktløst med en liten sensor i taket for å unngå uønskede hendelser i fengsel og arrest.

- Vi presenterer lettfattelig informasjon for tilstedeværende personell. Kunder i inn- og utland har allerede oppdaget viktigheten av denne teknologien, sier Adrian Andresen markedssjef i Elotec.

Allerede på plass i arrest og fengsel

Elotec er allerede på plass i flere norske og utenlandske arrester og fengsler med den innovative løsningen Elotec EloCare. Blant annet i Trondheim sentralarrest og ved de nye høysikkerhetsfengslene i Agder har EloCare blitt et nyttig verktøy i deres hverdag.

Helge Busch, fagleder i arresten i Trondheim sier i et intervju i Politiforum følgende: «Jeg vil påstå at dette radarsystemet er det beste verktøyet for å observere de innsatte for å unngå uønskede hendelser»

Arne Gustav Lien, fagleder for arrest i Vest politidistrikt, omtaler i samme intervju systemet som «det mest revolusjonerende hjelpeverktøyet i arrestarbeidet, siden han begynte som arrestforvarer i 1987».

Formell innkjøpsavtale

Elotec, Politidirektoratet og Kriminalomsorgen inngår nå en rammeavtale som vil åpne store muligheter for videre ekspansjon av Elotecs virksomhet innen radarteknologi.

- Vi merker allerede trykket fra ulike instanser i inn- og utland som står på trappene klar for å investere i et innovativt verktøy som forenkler hverdagen og bedrer HMS-forhold for de involverte.

Om Elotec AS:

- Trøndersk teknologibedrift med fokusområde på alarm og overvåking
- Hovedkontor Oppdal, avd.kontor i Trondheim, Tromsø, Oslo, Bergen, Kristiansand, Stavanger.
- Omsetning 2021: 200 MNOK
- 85 ansatte

 

 
 
 
 

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Mest leste

    Siste papirutgave