Støtte til landstrøm i flere havner

 
Støtte til landstrøm i flere havnerFLERE PROSJEKTER: -Vi gleder oss til å være med på å realisere enda flere landstrøm-prosjekter også i år, sier markedsdirektør Audhild Kvam i Enova. Foto: Enova
ENOVA-KONFERANSEN 2017: Enova utlyser en ny konkurranse for å redusere utslipp fra skip ved kai.

Av Mona Sprenger

– Landstrøm er et viktig satsingsområde for Enova når lavutslippssamfunnet skal bygges, sier markedsdirektør Audhild Kvam i Enova.

Kutter utslipp
I fjor hjalp Enova i gang 35 landstrøm-prosjekter med i alt 222 millioner kroner.

–7 prosent av klimagassutslippene fra sjøfarten skjer mens skipene ligger til kai. Flere av anleggene vi støttet i fjor er allerede i drift og i gang med å kutte utslipp, og vi gleder oss til å være med på å realisere enda flere landstrøm-prosjekter også i år, sier Kvam under Enovakonferansen som i disse dager går av staben i Trondheim.

Konkurranse
Her ble den tredje utlysningsrunden annonsert. Enovas støtte til landstrømanlegg blir organisert som konkurranser. Søknadene blir rangert etter anleggets brukspotensial målt opp mot hvor mye støtte det er søkt om.

– Dermed får vi hjulpet i gang de aller mest kostnadseffektive prosjektene først, slik at samfunnet får mest bruk av landstrøm igjen for pengene, raskest mulig, forklarer Kvam.

Søknadsfristen er 31. mars. Vinnerne blir offentliggjort i sommer, og anleggene skal være i drift innen 1. desember 2018.
 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår