Sweco bistår ved REEtec- anlegg

 
Sweco bistår ved REEtec- anlegg
Sweco bistår når REEtecs nye anlegg for produksjon av sjeldne jordmetaller på Herøya i Porsgrunn skal bygges om, utvides og tilpasses ny produksjon.

– Vi i Sweco gleder oss til å sette i gang med prosjektet. Vi har prosjekteringsansvaret for bygg-relaterte fag knyttet til anlegget der produksjonen av magnetmetallene skal foregå, og er inne med alt fra bygningsingeniører, brannrådgiver, vann og avløp, elektrofag og ventilasjon, sier Nils Petter Amundsen, prosjektleder i Sweco.

REEtecs anlegg på Herøya i Porsgrunn skal produsere magnetmetallene neodym og praseodym. Disse brukes blant annet i elmotorer og vindturbiner. Anlegget skal kunne produsere over 700 tonn av disse metallene i løpet av ett år. Det utgjør fem prosent av antatt etterspørsel i EU. Målet er at bygningsarbeidet skal være ferdig i løpet av ni måneder, slik at anlegget skal være i drift i midten av 2024.

– Vi i Sweco er stolte over å være med på industrieventyret her i Porsgrunn, blant annet gjennom REEtecs nye anlegg som skal produsere sjeldne materialer som skal sikre klimaomstillingen. Nå skal vi jobbe godt og hardt de neste månedene slik at anlegget blir klart innen midten av 2024, sier Nils Petter Amundsen, prosjektleder i Sweco.

Sweco satser på grønn industri
Fra før er det kjent at Sweco hjelper Vianode med ombygging av et bygg på Herøya som skal levere grafitt til flere tusen elbiler. Målet er i første omgang å levere batterimaterialer til over 20 000 elbiler, før produksjonen skaleres opp til leveranser av materialer til to millioner elbiler i året innen 2030.

Sweco bistår i tillegg i flere av de andre viktige industriprosjektene på blant annet Herøya som skal bidra til at Norge, og verden, når sine klimamål.

– Industrien er helt nødvendig for å nå klimamålene. Derfor er Sweco involvert i flere av de grønne industriprosjektene som finnes og utvikles på Herøya i Porsgrunn. Å få bidra i prosjekter og jobbe sammen med selskap som REEtec og Vianode er både spennende og givende, sier Tore Øverås, regionleder for Sweco i Vestfold og Telemark.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave