Swedoor satser på digitale dører

 
Swedoor satser på digitale dørerIllustrasjonsbilde
Nå gjør Swedoor en strategisk satsing på BIM, der en stor del av bedriftens produkt-sortiment tilbys som BIM-objekter, for gratis nedlastning.

Stadig flere bygg- og interiørprosesser drives i dag som BIM-prosjekter. Det handler om en arbeidsmetode der informasjonen gjøres lett tilgjengelig i enhver situasjon, og samtidig kvalitetssikres over tid.

I et byggeprosjekt som bruker BIM samles all informasjon om bygningen i en BIM-modell. Denne kan sammenliknes med et digitalt Lego-byggesett som består av ulike legobiter, kalt BIM-objekter. En dør fra Swedoor kan for eksempel utgjøre et BIM-objekt som inneholder informasjon om størrelsesvariasjoner, design- og tilvalgmuligheter, informasjon om isolasjonsverdi, brann- og lydegenskaper eller monteringsanvisninger, miljøsertifikat samt all annen dokumentasjon som kreves i ulike faser av prosjektet.

- Ved å tilby våre produkter som BIM-objekter, gjør Swedoor arbeidet enklere for arkitekter, designere og entreprenører. Dessuten kommer ting som forberedning, anbud og ordreprosesser til å på sikt effektiviseres hos både bestiller og leverandør, skriver Swedoor i en pressemelding. 

Bransjen vil gjøre store besparelser i tid og penger ettersom BIM kan skape en ubrutt informasjons-kjede fra tidlig design via konstruksjon, bygging, vedlikehold og til slutt ved rivning av en bygning. Bransjen er moden og derfor anser Swedoor at det nå er på høy tid å som produsent være med og påvirke digitaliseringen.

- Swedoor tilbyr nå mer enn 200 produktfamilier som BIM objekter, og flere ligger klare. Objektene er tilgjengelige i REVIT og ArchiCAD via appene fra BIMobject. De kan også lastes ned via swedoor.no/bim eller portalen bimobject.com. 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår