Tidenes start på året for Moelven

 
Tidenes start på året for MoelvenBildet: Morten Kristiansen, konsernsjef i Moelven Industrier
I løpet av årets tre første måneder omsatte Moelven for NOK 3182 millioner og hadde et driftsresultat på NOK 290 millioner.

Dette er en økning i resultatet på NOK 220 millioner fra samme periode i fjor, mens omsetningen økte tilsvarende med NOK 446 millioner. Dette er Moelvens nest sterkeste kvartalsresultatet noen gang, kun slått av andre kvartal i rekordåret 2007.

Høy etterspørsel, sterk prisutvikling internasjonalt og ivrige hjemmesnekkere er forklaringen bak tidenes start på året for Moelven-konsernet. 

- Mye har endret seg siden samme tid i fjor. Da hadde vi fulle lagre, mens nå er vi helt i den andre enden av skalaen. Vinterkulden i år var ikke optimal for produksjonen vår, og nå jobber vi for fullt med å håndtere høysesongen vi er inne i, sier Morten Kristiansen, konsernsjef i Moelven Industrier, i en pressemelding.

Internasjonal etterspørsel

Tremarkedet er internasjonalt, og aktiviteten og etterspørselen på verdensmarkedet påvirker derfor prisene. I USA bygges det mer i tre, og som følge av redusert avvirkning i Canada over tid blir stadig mer av trevarene hentet fra Europa. Denne etterspørselen, kombinert med en oppussingsboom under pandemien internasjonalt og i hjemmemarkedet, har ført til en positiv prisutvikling innen flere segment. Som følge av dette har også råvareprisen økt for Moelven.

Konsernets selskaper innenfor limtre, modulbygging og kontorinnredninger opplever ikke like sterk markedsutvikling som trelast-segmentet, men de kan skilte med forbedringer i ordrereservene.

- Moelven går svært godt om dagen og vi tror etterspørselen for trevarer vil holde seg på dette nivået gjennom første halvår. Samtidig jobber vi kontinuerlig med å forbedre lønnsomheten og strukturen i konsernet. Det må vi for å kunne takle skiftende tider i bransjen vår, sier Kristiansen.

Moelven har denne uken hatt general- og bedriftsforsamling. Her er nyvalgt styre og bedriftsforsamling.

Les kvartalsrapporten for Q1 2021 her (PDF).

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår