Tidligere Statens Hus rehabiliteres og utvikles

 
Tidligere Statens Hus rehabiliteres og utvikles
Kontorbygget på Paradis i Stavanger gjøres om til et moderne flerbruksbygg med smart-office kontorer, nærsenter og spektakulære sjøutsiktsleiligheter.

70-talls kontorene i Lagårdsveien 78-80 på Paradis hvor Statoil, Statens Hus og senest Statens Vegvesen har holdt til, rehabiliteres og utvikles til et moderne flerbruksbygg etter modell fra internasjonale byutviklingsprosjekter. Eiendommen hvor oljeeventyret startet, ligger på Paradis Stasjon i et av Stavangers mest attraktive og sjønære områder, med førsteklasses offentlig kommunikasjon og gåavstand til sentrum.


Kommunens plan for Stavanger sentrum muliggjør en fremtidsrettet byutvikling på Paradis med kombinasjon av boliger, kontor og handel. Castelar Investment Management (CIM) i Oslo har utformet byutviklingskonseptet New Energy Stavanger (www.newenergystavanger.no), som nå er i ferd med å realiseres.


I utformingen av New Energy Stavanger har Smart Office samt miljø- og energieffektive løsninger stått sentralt.


- Det satses på Bream Very Good standard, og det planlegges bl.a. solcellepaneler på det 1500 m2 store taket og arealeffektive kontorer, sier Peter Jacobsen i CIM.
Gateplanet konverters til nærsenter og vil inkludere butikker som baker, apotek, servering, kaffebar og frisør. Det hele forankres med en stor dagligvareforretning i underetasjen. Det legges vekt på grønn energi, moderne tekniske løsninger og materialer.

I Paradis har kommunen planer for park, gater med spisesteder og yrende kulturliv. Det er lagt opp til at folk skal bo, handle og arbeide i moderne bygg med fremtidsrettet miljø

- Vår eiendom er porten til Paradis og blir det første trinnet i en meget spennende utvikling for byen, sier Jacobsen.
Byggestart og foredling ligger kort frem i tid og vil bli ferdigstilt i faser med planlagt avslutning i 2018/19.


Stavanger Sentrum har lav kontorledighet men mangler kontorer med store etasjeflater i nærheten av god offentlig kommunikasjon. New Energy Stavanger dekker behovet for store arealeffektive kontorflater på opptil 1500 kvm og utleie av 6 – 9 000 kvm er nylig påbegynt. Det forventes etablert opptil 900 nye arbeidsplasser i eiendommen. Vi har sterk tro på regionens utvikling og New Energy Stavanger vil bidra til god infrastruktur for byens fremtidige vekst. Eiendommen har mulighet for ytterligere utbygging med opptil 9000 kvm for leietakere med vekstbehov.


Det eksisterende høyhuset skal bygges på med 3 etasjer leiligheter som vil få sentrums aller beste utsikt. Det legges opp til New York-penthouse følelse med glassfasader og heis direkte fra parkeringshus og inn i leilighetene.


- Rehabilitering av eksisterende bygg er på alle måter mer miljøvennlig enn nybygg, sier Peter Jacobsen som gleder seg til å starte opp utleie og rehabilitering når Statens Vegvesen flytter ut denne måneden.  

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår