Tilbyr entreprise innen elektro og automasjon

 
Tilbyr entreprise innen elektro og automasjonIllustrasjonsbilde. Foto: Kjell Gunnar Tveitan, Statens vegvesen.
AKTUELLE PROSJEKTER: Statens vegvesen inviterer til konkurranse om drift og vedlikeholdsoppgavene innen elektro og automasjon i riksvegtunnelene i Oslo, Asker og Bærum.

Kontrakten omfatter blant annet Operatunnelen, som er Norges mest trafikkerte tunnel med en gjennomsnittstrafikk på over 100 000 kjøretøy i døgnet.

Avanserte tekniske anlegg

Alle tunnelene har avanserte tekniske anlegg til lys, ventilasjon, overvåkningssystem og andre installasjoner i tunnelen. Flere av tunnelene inneholder avanserte styringssystem og overvåkningssystem som automatisk varsler om det skjer unormale hendelser i tunnelene.

Viktig for sikkerheten

– Det er et veldig viktig oppdrag for at mange trafikanter skal komme seg trygt fram. Her skal man sørge for å ha kontroll på at alt fungerer slik det skal i tunnelene, samtidig som at man skal hindre trafikken minst mulig når det er behov for vedlikehold og utbedringer, sier prosjektleder Tom Ferdinand Luther i Statens vegvesen.

Premierer nyskaping

Statens vegvesen er aktive på forskning og utvikling og oppfordrer entreprenørene til å være aktive og foreslå forsknings- og utviklingsprosjekt som en del av kontraktsgjennomføringen. Det vil kunne gi entreprenørene økt kompetanse, de beholder eventuelle maskiner og utstyr etter forsøkene og det vil kunne gi konkurransemessige fortrinn i forhold til konkurrentene.

Kontrakt i minst fem år

Kontrakten har en varighet på fem år fra 1. september 2023, men opsjon på forlengelse i inntil fire år. Den inneholder 25 tunneler ved oppstart, men i løpet av kontraktsperioden blir også de fire nye tunnelene på E18 Vestkorridoren og E16 Bjørum-Skaret inkludert i kontrakten.

Tiltakshaver: Statens vegvesen

Tilbudsfrist: 10. mars 2023

Jobber du mot prosjektmarkedet og ønsker å komme tidlig inn i prosjektene?

Byggfakta kartlegger alle byggeprosjekter i Norge og viser resultatene via tjenesten Byggfakta SMART.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave