Tildelt kontrakt for boligsosial boligbygging

 
Tildelt kontrakt for boligsosial boligbyggingFORNØYDE: Daglig leder Trond Lomsøy i Lindås Tomteselskap og daglig leder André Hitland i Byggmester Hitland i Bergen. (Foto: Lindås Tomteselskap).
Lindås Tomteselskap har tildelt Byggmester Hitland i Bergen kontrakten med å bygge fire boliger tilpasset innbyggere som ikke kommer seg inn i boligmarkedet. Boligene skal bygges i Fonnebostvegen.

Byggester Hitland har i konkurranse med andre entreprenører vunnet anbudet i regi av Lindås Tomteselskap. Boligene skal følge samme oppskrift som boligprosjektet i Hordasmibakken.

Velvillig kommune
- En av våre oppgaver er å tilrettelegge for boligsosial utbygging. For at slike prosjekter skal kunne gjennomføres er vi helt avhengige av en velvillig kommune og Husbanken. Det er også viktig å påpeke at dette kke handler om boligbygging som spesialboliger. Boligene er tiltenkt vanlige innbyggere som har fast inntekt, men som av ulike grunner ikke kommer seg inn i boligmarkedet, sier daglig leder Trond Lomsøy i Lindås Tomteselskap i en pressemelding.

Boliglånsforskriften
Han nevner den såkalte boliglånsforskriften som en åpenbar hindring for mange innbyggere. Erfaringene fra Hordasmibakken er at innflytterne hadde fast inntekt, men ble stanset av boliglånsforskriften som blant annet regulerer lån i forhold til inntekt.

- Flere av dem som fikk tildelt leilighet betalte opp mot 14 000 kroner i husleie, men etter at de fikk tilbud om å kjøpe ble boligkostnadene nærmest halvert samtidig som de nedbetaler eget boliglån, sier Lomsøy.

Rabatterte boliger
Det nye boligprosjektet i Fonnebostvegen vil også være lavere priset enn boliger i det åpne markedet. Foreløpig er det ikke definert hvilke kriterier boligkjøperne må oppfylle for å få en bolig til rabattert pris. De rimeligste leilighetene vil starte på drøyt 2,3 millioner kroner og de dyreste har en pris på nær 2,8 millioner kroner. Leilighetene varierer i størrelse fra 65-78 kvadratmeter.

- Vi gleder oss til å starte dette prosjektet. I tillegg til boligene skal vi levere opparbeidet uteareal, lekeplass og boligene skal ha tilkomst til parkeringsplass, sier daglig leder André Hitland i meldingen.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår