To døgns støpemaraton på Saggrenda bru

 
To døgns støpemaraton på Saggrenda bruStøpeklare: Andreas Førde, Alexander Johansen, Andrea M-Vilaplana og Mariusz Wozniak (Foto: K Wold)
Torsdag morgen er det klart for nærmere to døgns sammenhengende støpemaraton på Saggrenda bru.

Det er de to buene på brua som skal støpes parallelt. Arbeidet vil starte torsdag morgen 23. november klokken 06 og kan forventes å pågå til nærmere midnatt natt til lørdag.

3300 tonn betong
– Det skal i alt støpes om lag 1300 kubikkmeter betong som tilsvarer vel 3300 tonn. Det skal støpes på begge buene fra fire steder samtidig, forteller byggeleder Svein Borgen.

Buene på Saggrenda bru rager om lag 20 meter over bakken på det høyeste og blir det mest iøynefallende på den 307 meter lange brua over Kobberbergselva i Saggrenda på ny E134 Damåsen-Saggrenda.

200 lastebiler
180-200 lastebillass med betong må til for å fylle de to enorme buene på brua. Med forventet støpetid på mellom 36 og 44 timer, vil det bety 4-5 betongbiler i timen gjennom den nesten to døgn lange støpejobben.

Fakta buene på Saggrenda bru:
Høyde: 20 meter
Bredde: 4,4 meter
Tykkelse: 1,65 meter
Vekt: Ca 3300 tonn
Lengde: 89 meter

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår