Trafikkforplassen tar form

 
Trafikkforplassen tar formBildet: Veidekke Entreprenør er inne i sluttfasen med utvidelsen av trafikkforplassen ved terminalbygget på Oslo Lufthavn Gardermoen. (Foto: Veidekke)
De som har reist fra Gardermoen de siste par årene har sikkert registrert et omfattende anleggsarbeid foran terminalbygget. Det er Veidekke Entreprenør AS som bygger ny trafikkforplass, som skal dekke kapasiteten etter at flyplassutvidelsen.

Av Tore Kubberød

Utvidelsen av Oslo Lufthavn Gardermoen er i full sving, og fra 1. april 2017 vil flyplassen ha en kapasitet for å håndtere hele 28 millioner passasjerer i året. I tillegg til flystriper, flyoppstillingsplasser og terminalbygg så krever utvidelsen også en kapasitetsøkning på all annen infrastruktur.

Foran terminalbygget er Veidekke Entreprenør i full sving med å utvide trafikkforplassen. Et arbeid som har pågått siden påsken 2014. Når de i juli er ferdige så vil trafikkerende ha et 11.000 kvadratmeter større område.

– Den nye trafikkforplassen tilsvarer vel omtrent to tredjedeler av den eksisterende. Vi er i rute og blir ferdige innen tidsfristen, sier prosjektleder Knut Lauvålien i Veidekke Entreprenør.

Han forteller at de til enhver tid har hatt mellom 50 og 70 personer i sving på anlegget.

– Det har vært en del utfordringer, rutiner og tidkrevende prosesser. Sånn er det når en skal gjøre et stort prosjekt tilknyttet en operativ flyplass. I enden av forplassen har det vært endringer i trafikkmønsteret, og vi har måttet rive den gamle brua i to-tre faser og satt opp en midlertidig bru, sier Lauvålien til Byggfakta.

Hele denne infrastruktur-reportasjen kan du lese i Byggfakta nr. 4, som snart er ute hos abonnentene.

Kontakt oss gjerne for et uforpliktende prøveabonnement, dersom du ikke har tilgang på Byggfakta.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår