Tre aktører skal kjempe om E18-kontrakt

 
Tre aktører skal kjempe om E18-kontraktIllustrasjon av framtidens E18. Bygging av nytt Fornebukryss (nærmest) og Stabekklokket (ca midt i bildet) inngår i entreprise E102 Fornebukrysset–Strand. Illustrasjon: ViaNova
Statens vegvesen ønsker å invitere to norske og ett spansk firma til å delta i forhandlinger og gi tilbud på prosjektering og bygging av Fornebukrysset- Strand.

Kontrakten på prosjektering og bygging av Fornebukrysset-Strand er den største kontrakten på E18 Lysaker-Ramstadsletta, etappe 1 av Vestkorridoren.  I alt seks leverandører meldte interesse for å bli prekvalifisert for konkurransen innen fristen 9. mai i år. Statens vegvesen har nå valgt ut tre kvalifiserte leverandører som vil bli inviter til å gi tilbud og delta i forhandlinger om prosjektet. 

De tre leverandørene er:

Skanska Norge AS
AF Gruppen Norge AS
Obrascón Huarte Lain S.A (Spansk)

Arbeidet har en antatt kostnad på mellom 3,0 og 3,6 milliard kroner og omfatter blant annet 2,3 kilometer ny E18 med 2x3 felt og vekslingsfelter mellom Fornebukrysset og Strand i Bærum kommune. 660 meter av den framtidige Høviktunnelen inngår i entreprisen. Det gjør også ny vegforbindelse til Fornebu (Vestre Lenke), ny hovedsykkelveg mellom Fornebukrysset og Strand samt endringer av tilstøtende lokalvegsystem med gang- og sykkelveger.

Det er beregnet at byggearbeidene kan starte sommeren/høsten 2023, og at E18-delen av prosjektet åpner for trafikk i 2028. Hele prosjektet E18 Lysaker-Ramstadsletta skal stå ferdig i 2030.

Les mer om konkurransen og entreprisen

 

 
 
 
 

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Mest leste

    Siste papirutgave