Tre tonn ZINGA-beskyttelse ved ny svømmehall

 
Tre tonn ZINGA-beskyttelse ved ny svømmehallBildet: – Vi er stolte over at ZINGA ble valgt som beskyttelse mot korrosjon på den nye svømmehallen i Bodø, sier Thor Smette i Zinga AS.
Den nye svømmehallen i Bodø sikres med tre tonn ZINGA. – Det gir katodisk beskyttelse, er enkelt å jobbe med og spiller på lag med natur og miljø, sier entreprenøren, Dag-Egil Rugås i Finneid Sveiseverksted.

Bodø bygger nytt konkurransebasseng i en ny svømmehall i tilknytning til Nordlandsbadet. Hallen får 25 meters basseng med åtte baner. Den skal åpne dørene om et drøyt år. Først skal stålkonstruksjonen sikres med ZINGA.

– Vi er stolte over at ZINGA Filmgalvanisering ble valgt som beskyttelse mot korrosjon på stålstrukturene på den flotte, nye svømmehallen i Bodø, sier Thor Smette i Zinga AS, i en pressemelding.

Tre tonn

Zinga har så langt levert ett tonn ZINGA for sikring av stålkonstruksjonen. – Det er en stor jobb. Jeg regner med at vi trenger opp mot tre tonn før jobben er ferdig og stålet sikret, sier Rugås.

Det er hans selskap som står for jobben.

– Vi har god erfaring med ZINGA fra tidligere, både på bruer, industribygg  og i konstruksjoner for oppdrettsanlegg for smolt. ZINGA er miljøvennlig og enkelt å jobbe med. Det er bra for klima og for lakkereren, sier Rugås som mottar stålet ferdig sandblåst. Da handler det om å holde stålet rent og tørt fram til påføring av ZINGA.

Naturprodukt

ZINGA er et rent naturprodukt og gir stålet katodisk/galvanisk beskyttelse. 

Svømmebasseng er et korrosivt miljø. – Men også høyt klornivå gir utfordringer for overflatebeskyttelsens holdbarhet over lang tid. Her skal stålet gis katodisk beskyttelse med flytende ZINGA-sink som tåler tøffe miljøer. I tillegg skal det påføres et Jotun toppstrøk som igjen beskytter sinken og også gir ønsket farge og glans på stålstrukturene, sier Smette.

ZINGA Filmgalvanisering fungerer på samme måte som metallisering (termisk sprøytet sink), men har ingen særskilte krav til verktøy og utstyr. Det påføres som maling.

Signalbygg

Det nye konkurransebassenget i Bodø blir et nytt signalbygg i byen. 

– Mange gleder seg til åpningen. Om et års tid kan dørene åpnes for folk flest, viser fremdriftsplanen, sier Rugås som er godt fornøyd med oppfølgingen fra Smette og Zinga Norge.

– Zinga AS gir oss den beste hjelpen vi trenger om det er noe. Det er veldig viktig og bidrar til å sikre gjennomføringen, sier Rugås.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave