Trehus på hjul

 
Trehus på hjulHvorfor ikke i skogen? Foto: Aksel Jermstad
Går du i tanker om å bo et lite flyttbart hus. Gjerne med god ståhøyde og akkurat med plass? Norske Mikrohus AS bygger i dag hus på hjul i tre på Økern i Oslo.

Dette slår såpass an at en ser for seg å bygge ett hus i uka. Huset bygges i tre på en treakslet henger. Bredden er 2,5 meter og lengden er 6,5 meter eller 7,5 meter. Konseptet er tilpasset en totalvekt på inntil 3,5 tonn og da med BK sertifikat for hengeren. Da har du en solid bolig, som evt. leverandøren kan frakte og installere på ditt yndlingssted. Det kan variere med årstid og kundens livsløp.

Det er god ståhøyde og total høyde kan være 4,2 meter opp mot hemsen. Det er en trapp opp til hemsen og under den er det spesialtilpassede skuffer og hyller. Til sammen har du da et arealeffektivt hus på opptil 22 kvm. Kjøkken, bad toalett er utformet slik at plassen utnyttes optimalt. Du kan også bygge inn vaske- og oppvaskmaskin, skriver TreFokus AS i en pressemelding.

Bærevegger og kledning er i tre. Kledningen er vanligvis i 16 mm tykkelse av jernvitriolbehandlet gran, eller i mer eksklusive seder, som skal stå ubehandlet. Boligen er helårsisolert og har elektrisk oppvarming i gulvet. Ønsker du en vedovn, så er det mulig.

Konseptet har vært under kontinuerlig utvikling siden oppstarten med stadig nye løsninger og tilpassinger. Gjennom partnerskapet i Pådriv (www.pådriv.no)  har Norske Mikrohus fått dialog med Treteknisk og NTNU. Treteknisk skal nå foreta en gjennomgang av produksjonen og komme med forslag til effektivisering og optimalisering. I forhold til NTNU kan det bli aktuelt med masteroppgaver som ser på ulike sider av bedriftens virksomhet og selve konseptet.

- Denne typer koblinger er veldig verdifulle for oss som en liten bedrift i utvikling og ekspansjon, sier daglig leder i Norske Mikrohus, David Reiss-Andersen.

I disse tider lever noen i det mer uvisse og da vil denne typen bolig være aktuell. Ut fra et miljøaspekt er dette en god løsning. En begrenset plass gjør at en utnytter arealet godt, og en samler ikke gjenstander og møbler.

- Her er alt innenfor en ramme. Summa summarum vil du få en egen bolig for en million, eller litt mindre. Så vil du ha en fleksibel bo tilværelse, - kan du begynne med et mikrohus. Det gir deg en effektiv bolig med lite energibehov og trolig en god løsning med hensyn til de fleste miljøaspekter, sier Reiss-Andersen.


Foto: Aksel Jermstad


Foto: Aksel Jermstad

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår