Trehusrekka – gamle industribygg møter urbanisme

 
Trehusrekka – gamle industribygg møter urbanismeBildet: De historiske byggene, fra den gang Lysaker Kemiske Fabrik holdt til på området, skal tilbakeføres med en moderne estetisk fortolkning. Illustrasjon: Eve og A-lab (fra skisseprosjektet)
AKTUELLE PROSJEKTER: Mustad Eiendom og A-lab arkitekter skal gjennom prosjektet «Trehusrekka» skape nytt og pulserende liv i Lilleakerbyen.

Av Bjørn Laberg

Utbygger Mustad Eiendom ønsker at Trehusrekka i Lilleakerbyen i Oslo skal bli et levende, urbant og pulserende område for naboer, arbeidstakere og tilreisende med nye kaféer, restauranter, bar, bakeri, matutsalg og eget veksthus.

Trehusrekka ved Lysakerelva har historisk sett huset industri, og har i den senere tid vært brukt til kontorvirksomhet. Nå tilbakeføres det opprinnelige uttrykket den gamle trehusrekka hadde – med én fot i fortiden og én i fremtiden.

De historiske byggene, fra den gang Lysaker Kemiske Fabrik holdt til på området, skal tilbakeføres med en moderne estetisk fortolkning. De originale trekonstruksjonene bevares og området vil preges av kontraster mellom moderne arkitektur og historiske kvaliteter, samt kombinasjonen av gammelt og nytt treverk.

- Bevaring, ombruk og sirkulær økonomi står sentralt i transformasjonen av området. Her ønsker man å bevare eldre bygg som er vernet, tilbakestille bygningsmasse, samtidig som man tilfører arkitekturen noe nytt og innovativt, skriver arkitektkontoret A-lab på sine nettsider.

Trehusrekka skal bli en viktig møteplass i den nye bydelen, med fokus på vannkontakt, byliv og publikumsrettet aktivitet med bevertningssteder og gode møteplasser. Alle førsteetasjer åpnes opp for publikum, med hovedvekt på bevertning og handel. Veksthuset som ligger ved Møllefossen blir et nytt landemerke, som blant annet vil huse produksjon av grønnsaker og urter for bevertningsstedene i Trehusrekka.

Illustrasjon: Eve og A-lab (fra skisseprosjektet)

FAKTA:

Sted: Lilleakerbyen, Oslo
Bruttoareal: 10 000 m2 BRA
Tiltakshaver: Mustad Eiendom
Arkitekt: A-lab
L.ARK: SOLA
Status: Rammetillatelse ble gitt i desember 2019
Oppstart (detaljprosjekt): 2020

 

Jobber du mot prosjektmarkedet og ønsker å komme tidlig inn i prosjektene?

Byggfakta kartlegger alle byggeprosjekter i Norge og viser resultatene via tjenesten Byggfakta SMART.

 

Last også ned vår rapport: Trendrapport 2020 - Analyse av byggebransjen basert på de ferskeste tallene

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår