Treteknisk arbeider internasjonalt med treprodukter

 
Treteknisk arbeider internasjonalt med treprodukterSentrale personer hos Treteknisk i arbeidet med JAS er Erik Aasheim og Ida Weider Hagemo (Treteknisk), Yoji Ishihara (Innovasjon Norge).
Japan er ett av de store markedene for europeiske limtreprodusenter. Japan har klare regler for det som importeres og limtre sertifiseres etter JAS-standarder (Japanese Agricultural Standards).

Treteknisk har arbeidet med JAS-sertifisering siden 1996 og fra 2003 er de som de eneste i Europa godkjent som sertifiseringsorgan (RCO, Registered Certification Organisation) for limtre og konstruksjonsvirke. Nå er de i tillegg også de eneste utenfor Japan som sertifiserer massivtreelementer.

Japan har lange trebyggetradisjoner og bruker også mye tre i moderne konstruksjoner. Man har en del innenlandsk produksjon, men Japan baserer mye av sitt treforbruk på import. Det gjelder også limtre. Når det gjelder limtremarkedet i Japan, viser tallene fra 2015 en innenlandsk produksjon på 1.325.000 m3 og at importen var på 730.000 m3.

For bedrifter som ønsker JAS-sertifikat, gjennomfører Treteknisk alle nødvendige tester og inspeksjoner. I samarbeid med Treteknisk utarbeider bedriften en JAS-søknad, som så evalueres og bedømmes av Treteknisk i henhold til japanske lover og standarder. Etter godkjenning skal bedriftene følges opp med regelmessig ekstern tredjeparts-kontroll og et årlig besøk. Treteknisk utfører kontroller på de sertifiserte bedriftene.

«Siden det japanske markedet er avhengig av import for å kunne tilfredsstille etterspørselen, burde det være mulighet for flere leverandører, også norske. «Et JAS-seritifikat er en effektiv måte å skaffe seg adgang til det japanske limtremarkedet», sier Ida Weider Hagemo.»

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår