Troner på topp i Norden

 
Troner på topp i NordenIllustrasjonsbilde / Shutterstock
Verdien av planlagte norske boligprosjekt er klart størst i Norden, når vi ser på nye tall hentet fra den nordiske Byggfakta Live-databasen. De planlagte boligprosjektene gjelder årene 2017, 2018, 2019 og 2020.

Av Pål Engeseth

Fremtidige boligprosjekt i Norge utgjør nesten halvparten av verdien på samtlige nordiske boligplaner. Omlag 20 000 nordiske prosjekt er registrert, hvor Norges andel utgjør 25 prosent. Den svenske andelen av prosjektene utgjør nær 50 prosent, men de norske boligprosjektene har samlet sett en større verdi i kroner og øre.

Både i Norge og i Sverige er det stort fokus på boligmarkedet og på bygging av nye boliger. Det høye prisnivået, og det store behovet for bygging av flere nye boliger, har fått en sentral plass i mediebildet. Sentrale myndighetspersoner i begge land har tatt til orde for å øke takten i boligbyggingen, for å dempe prispresset. Dette ser nå ut til å kunne gjennomføres, dersom markedet og myndighetene vil.

Boligplanene i Danmark, hvor hovedstadsregionen er toneangivende og i Finland, med Etelä-Suomen lääni-regionen, er langt mer beskjedne, både i antall prosjekter og i verdi.

I det norske markedet er det planlagt betydelig byggeaktivitet i fylkene Oslo og Akershus, mens det i det svenske markedet uten tvil er størst byggeaktivitet i Stockholms län. Det at verdien av norske byggeplaner troner øverst i Norden, er ganske oppsiktsvekkende, når en tar utgangspunkt i befolkningsgrunnlaget. Sverige har som kjent en nesten dobbelt så stor befolkning som den norske, og normalt burde verdien av planene for nye boliger stått i relasjon til dette.

Les mer om de norske boligplanene i Byggfakta nr. 2,  som snart er ute hos abonnentene.

 

 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår