Tverrfaglig samarbeid blir workshop

 
Tverrfaglig samarbeid blir workshopIllustrasjonsbilde
Mur- og betongworkshop for arkitektstudentene ved NTNU og AHO arrangeres til høsten. Den årlige undervisningen av cirka 150 arkitektstudenter braker løs i september

Byggutengrenser har et nært samarbeid med arkitekthøyskolene i Trondheim og Oslo der vi gir grunnleggende undervisning om mur og betong. Som en del av denne undervisningen blir arkitektstudenter utplassert hos våre medlemsbedrifter for å få praktisk erfaring med materialene.

Noen er hos betongelementfabrikker, noen på ferdigbetongstasjon og snekrer former og støper, andre murer med både tegl og lettklinkerblokker, mens andre igjen er ute på byggeplass der de snekrer forskaling, armerer og støper.

Bedriftene stiller opp med materialer og ikke minst faglige ressurser og tar godt vare på studentene under oppholdet på fabrikkene der de får teoretisk påfyll og byggeplassbefaring. Studentene gir hvert år gode tilbakemeldinger på denne undervisningsformen som er en av de få mulighetene de har for å komme i kontakt med det virkelige livet i byggenæringen i løpet av tiden på skolen.

Gjennom årene har studenten hatt en rekke forskjellig oppgaver alt fra produksjon av interiør- og designprodukter, bruksgjenstander og møbler og lamper i betong til  produksjon av veggelementer og andre større praktisk oppgaver Felles for disse utplasseringen er at studentene utfordrer materialbruken på mange områder og gir også bedriftene gode innspill og ideer.

Målet er også at denne undervisningsformen skal bidra til å knytte nettverk mellom mur og betongbransjen og de unge arkitektene slik at de ser de mulighetene som ligger med våre produkter.

WORKSHOP AHO – ØSTLANDET
Programmet for AHO starter med en innledende fagdag hos Byggutengrenser den 19. september.
I  år vil studentene i tillegg få et besøk i BETONGstudio hvor de vil lære mer om muligheter med betongoverflater, før de går i gang med workshopen hos bedriftene mellom 11. og 14. oktober.

WORKSHOP NTNU – TRØNDELAG
NTNU-studenten starter programmet med en seminardag om mur og betong ved NTNU den 23. september, og selve workshopen hos bedriftene vil foregå mellom 26. og 29. september.

Her kan dere lese om fjorårets utplassering ved NTNU, OG AHO.

Filmer fra studentworkshop i 2010 og 2011 finner du her.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår