Ullevål tårn er vinner av Oslo bys arkitekturpris

 
Ullevål tårn er vinner av Oslo bys arkitekturprisFoto: Oslo kommune/Sturlason
Arkitekt Code: Arkitektur og landskapsarkitekt Dronninga Landskap mottok torsdag 13. oktober Oslo bys arkitekturpris 2016 for Ullevål tårn.

Ordfører Marianne Borgen og byutviklingskomiteens leder Victoria Marie Evensen delte ut prisen i Oslo rådhus.

«Ullevål tårn utfordrer etablerte oppfatninger om kvalitet i det kommersielle byggeriet og er et viktig innspill i debatten om bokvalitet. Boligtårnet er et fremragende eksempel på nyskapende og svært vellykket boligbyggeri i hovedstaden», skriver juryen blant annet i sin begrunnelse.

Landskapsarkitektene og arkitektene mottok prisen sammen med byggherrene, Stolt Utvikling as og Solon Eiendom as. Prisen består av 50.000 kroner, i tillegg til en plakett og diplomer til vinnerne.

Hedrende omtale
Utover prisvinner fikk to andre byggeprosjekter i Oslo hedrende omtale.

Ammerudgymmen ved arkitektene Lala Tøyen og Eriksen Skajaa Arkitekter og byggherre bydel Grorud mottok hedrende omtale: «Prosjektet er et viktig tilskudd til bydelen og gir Ammerud en styrket steds- og byidentitet.»

Også Bygdøy allé 4 ved Hille Strandskogen Arkitekter AS sammen med byggherre Møller Eiendom Holding AS mottok hedrende omtale: «Arkitekt og byggherre har på en svært tilfredsstillende måte vist at et eldre historisk bygg kan transformeres til å møte moderne standard og krav. Bygningen er et meget interessant forbildeprosjekt for tilsvarende rehabiliteringer.»

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår