Ulovlig eiendomsskatt i Oslo?

 
Ulovlig eiendomsskatt i Oslo?Administrerende direktør Peter Batta i Huseiernes Landsforbund går til gruppesøksmål mot Oslo kommune.
– Vi mener eiendomsskatten i Oslo er ulovlig. Derfor vil vi prøve saken for retten, sier administrerende direktør Peter Batta. Huseiernes Landsforbund har varslet Oslo kommune om at det vurderer å ta ut gruppesøksmål om eiendomsskatten og har engasjert skatteadvokat Bettina Banoun til å føre saken.

Grunnlaget for søksmålet er at Oslo kommune har innført eiendomsskatt på boliger med en takstverdi på over 4 millioner kroner. Bunnfradraget på 4 millioner kroner gjør at et stort flertall av boligene i Oslo kommune er fritatt for eiendomsskatt.

– Vi mener dette er ulovlig. Eiendomsskatt må gjelde alle eller ingen i det området kommunen vil beskatte. Slik er loven, sier administrerende direktør Peter Batta i Huseiernes Landsforbund. Oslo kommune oppgir at bare 32 prosent av byens boliger er rammet av eiendomsskatten.

Eiendomsskatten tar ikke hensyn til gjeld
Huseiernes Landsforbund har i en årrekke hatt kampen mot eiendomsskatt som en av sine fanesaker. Eiendomsskatten er usosial og rammer blindt, fordi den ikke tar hensyn til folks gjeld, inntekt eller betalingsevne.

– Vi mener det å eie sin egen bolig er et velferdsgode. Primærboligen skal ikke beskattes med en særskatt, sier Peter Batta.

Kan ha betydning for resten av landet
270 av landets 428 kommuner har innført eiendomsskatt på bolig, men ingen andre kommuner har et så høyt bunnfradrag som Oslo. Huseiernes Landsforbund mener søksmålet mot Oslo kommune har betydning for alle boligeiere i Norge.

– Veldig høye bunnfradrag som fritar mange fra å betale, gjør det lettere å få velgerne med seg på å innføre eiendomsskatt i en kommune. Når eiendomsskatten først er innført, kan kommunestyret ganske fritt til å øke skatten ved å redusere bunnfradraget og øke skattesatsen, sier Batta.

Boligeiere i Oslo som er ilagt eiendomsskatt kan melde seg på gruppesøksmålet på hjemmesiden til Huseiernes Landsforbund, www.huseierne.no/rettssak. Huseiernes Landsforbund dekker alle saksomkostninger, uansett utfall.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår