Unge mestere i malerfaget viser seg fram

 
Unge mestere i malerfaget viser seg fram
BYGG REIS DEG 2021: Seks unge lærlinger og svenner er godt i gang i konkurransen om å bli Norgesmester i Overflateteknikk. Konkurransen består av «Maling og tapet» og «Gulvlegging», og det kåres en vinner i hver gren, samt en sammenlagt vinner.

Av Odd Borgestrand

Det er fine priser til alle deltakere, og hovedpremien er dekning av kostnadene til mesterutdannelse, som har en verdi på 65.000 kroner.

Rekruttering
– Dette handler først og fremst om rekruttering til faget. Rekruttering til faget står høyt på vår agenda. Vi jobber aktivt med å øke kompetansen i bransjen, og ser at Norgesmesterskapet i overflateteknikk spiller en viktig rolle i dette arbeidet, sier Kari Wilsgård, kompetanse- og utviklingssjef hos Malermestrenes Landsforbund (MLF), som arrangerer konkurransen i samarbeid med bransjens aktører under Bygg Reis Deg.

Utenfor den indre kjerne er det få som kjenner til bredden i faget, mener Wilsgård, som også mener heving av yrkesstoltheten er viktig. På Lillestrøm er det unge, engasjerte lærlinger og svenner som er ambassadører for faget.

Omfattende oppgaver
Gulvleggerne skal fram til lørdag legge fire forskjellige gulv, mens malerne skal male en vegg, dør og listverk, henge tapet, male sjablong og strektrekking, som blir betegnet som den vanskeligste oppgaven.  Her gjelder det å være stødig på hånda, forteller Kari Wilsgård.

Leverandører til bransjen er tett på under konkurransen. I tillegg til å bidra med materiell kommer det stadige innspill og gode råd, som deltakerne kan ta med seg videre i utdanningen.

Se video her:

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave