Utlyser solcelleprosjekt i Skien

 
Utlyser solcelleprosjekt i SkienIllustrasjonsbilde: Getty Images
AKTUELLE PROSJEKTER: Skien kommune søker totalentreprenør til levering av nytt solcelleanlegg på Skien Fritidspark - Skienshallen.

Av Bjørn Laberg 

Skien kommune ved eiendomsavdelingen skal installere solceller på den østre halvdelen av taket i Skienhallen. Leveransen skal omfatte:

- Solcelleanlegg med alle tilhørende komponenter, dokumentasjon og DC føringer
- AC føringsveier fra inverter til hovedtavle med tilhørende komponenter
- Snøfangere for å ivareta ferdsel under solcelleanlegg

Litt fra kravspesifikasjonen:

• Det skal leveres og installeres et komplett operativt solcellesystem dvs. ferdig prosjektert, montert, tilkoblet, testet og satt i drift. Solcellesystem skal leveres med kommunikasjonskabling til eksisterende SD og EOS, ferdig koblet og programmert. Endelig strengdesign og antall vekselrettere, er opp til entreprenøren å bestemme. 

• Dersom entreprenør vil velge en annen plassering av komponenter og utstyr enn slik det er vist i vedlagte tegninger, skal dette beskrives i tilbudet for godkjenning. Solcellene skal installeres utenpåliggende på østre halvdel av idrettshallen med takets helningsvinkel.

• Solcellepanelene skal leveres av en anerkjent leverandør som leverer paneler som er individuelt testet og kontrollert med sporbarhet for hvert panel. Solcellepanelene skal være av typen monokrystallinsk silisium. Negativ (-) varians testeffekt ved STC godtas ikke.

• Det ønskes et fastmontert festesystem (mekanisk festet) med base-plate i stedet for ballast. Baseplaten skal skrus fast i tak og tekkelapp sveises på base-platen (med overlapp) på tak for å hindre vanngjennomgang. Festesystem skal kunne tåle mellom 6-8 kN/m2 oppløft. Festesystemet skal leveres med prefabrikkert baseplate, skinnesystem, skruer og kabelbru med fallsikring.

Arbeidet gjennomføres som en totalentreprise, og er planlagt sluttført i løpet av 3. kvartal 2023.

Første driftsår skal fungere som en prøvedriftsperiode hvor driften av anlegget optimaliseres og eventuelle feil avdekkes og utbedres. Prøvedriftperioden starter når solcelleinstallasjonen overleveres til byggherre og skal vare i 12 måneder fra dette. 

Tiltakshaver: Skien kommune
Rådgivningsgruppe/ rådgivere:
RIE: WSP Norge AS
RIB AL Høyer Skien AS
Tilbudsfrist: 30. november

Jobber du mot prosjektmarkedet og ønsker å komme tidlig inn i prosjektene?

Byggfakta kartlegger alle byggeprosjekter i Norge og viser resultatene via tjenesten Byggfakta SMART.

 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave