Utlyser solenergiprosjekt i Porsgrunn

 
Utlyser solenergiprosjekt i PorsgrunnIllustrasjonsbilde: Getty Images
AKTUELLE PROSJEKTER: Porsgrunn kommune søker totalentreprenør til etableringen av solcelleanlegg på det nye Kjølnesbadet, med fordeling av produksjonen til Kjølnesbadet, Frisklivsenteret og Porsgrunnshallen.

Av Bjørn Laberg

Målet med installasjon av solceller for lokal strømproduksjon er bidrag til mer energieffektiv drift samt å understreke de høye miljøambisjonene kommune har. Bygningsmassen har 3500 m3 takflater som er egnet til PV- installasjon. Solcelleinstallasjonen skal bestå av tre separate anlegg montert øst-vest på samme tak. Hvert anlegg skal kunne fungere separat, utformes i henhold til forbruk og behov.

Tilbudet skal være et nøkkelferdig solcelleanlegg koblet opp mot lokalt nett og forbruk i de forskjellige byggene. Leveransen skal omfatte planlegging, detaljprosjektering, utstyrsleveranse, montasje, installasjon, nettilkobling, idriftsettelse, funksjonstester, garantier og dokumentasjon av solcelleanlegget. Anlegget skal tilpasses tilkoblingen til det lokale strømnettet og oppfylle alle krav fra det lokale nettselskapet Lede Energi AS.

Litt fra kravspesifikasjonen:

• Taket er tekket med Protan vakuumtak. Solcelleanlegget skal monteres uten penetrering av taket, men ved bruk av ballast.

• Solcelleinstallasjonen skal bestå av tre separate anlegg montert øst-vest på samme tak.

• Hvert anlegg skal kunne fungere separat, utformes i henhold til forbruk og behov. Detter innebærer egne vekselrettere/invertere og kabling til de respektive bygg og el-tavle/sikringsskap.

• Strømproduksjonen fra anlegget skal beskrives ved spesifikk ytelse kWh/kWp (Kilowatt-time per kilowatt peak per år), ytelsesraten (%) og årlig produksjon i kWh/år, med månedsoppløsning.

• Alle PV-modulene for det flate taket skal være av samme type og ha samme nominelle effekt. PV-modulene skal være laget av krystallinske silisiumsolceller.

• Vekselretterne skal være egnet for tilkobling til bygningens tilknytningsnett. To av bygningene som skal tilknyttes har 400V TN-nett. Ett av byggene er tilknyttet 230V- IT-nett.

• Alle registrerte data skal overføres til SD-anlegget. Som et minimum skal produksjonsdata og status for feilmeldinger fra hver enkelt vekselretter overføres. SD-anlegget er GK-Cloud utstyrt med BACnet – TCPIP kommunikasjonsporter.

• Når anlegget er overtatt av byggeier og satt i drift, skal anlegget prøvedriftes i 12 måneder som endel av leveransen. Produktgaranti for det totale solcelleanlegget skal være 5 år.

FAKTA:

Oppdragsgiver: Porsgrunn kommune
Rådgiver: Rejlers Engineering AS
Tilbudsfrist: 7. april 2022
Ferdigstillelse: senest 12. august 2022
Entrepriseform: Totalentreprise

Jobber du mot prosjektmarkedet og ønsker å komme tidlig inn i prosjektene?

Byggfakta kartlegger alle byggeprosjekter i Norge og viser resultatene via tjenesten Byggfakta SMART.

 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave