UTSATT: Inneklimakongressen 2020

 
UTSATT: Inneklimakongressen 2020
Ny dato kommer.

Bredt og godt om inneklima
Først og fremst handler inneklima om å finne balansen mellom forventningene til de som bruker bygget og kostnadene knyttet til å drifte det. Inneklima er sammensatt. Det handler om lys, luft, utsyn, materialvalg og utforming av lokaler.

- Best mulig arbeidsmiljø og lavest mulig energikostnad, vil mange svare hvis vi spør hva som er viktig i forhold til inneklima. Dette åpner opp for store diskusjoner om hva det betyr og hvordan man skal oppnå det.

På høy tid
Derfor samles Norges fremste fagfolk og byggdriftere på Gardermoen i juni. De kommer fra forskningsmiljø, jobber med bærekraft, har fokus på arbeidsmiljø, er entreprenører eller leverandører av løsninger og teknologi. Målet når disse kommer sammen til to dager med brede og gode innlegg og diskusjoner, er at dette skal endrer måten hver og en tenker og jobber på fremover.

Sintef Best Vent
Inneklima er til syvende og sist det bredeste og viktigste temaet når vi tenker livsløpet til et bygg. Allerede fra unnfangelsen av ideen stilles det store krav til at arkitektene og entreprenørene har en plan som gir godt og energieffektivt inneklima i byggets livsløpsfase. Hvordan løser vi det når bygget er gammelt, som de fleste bygg er?

Sverre Holøs og hans kolleger ved Sintef er Norges fremste forskermiljø på inneklima, som i løpet av våren 2020 avslutter Best Vent prosjektet, et fireårig forskningsprosjekt som skal bidra til mer kunnskap og anbefalinger om riktige ventilasjonsstrategier for behovsstyrte ventilasjonsanlegg i skoler og kontorbygg. Denne rykende ferske rapporten vil innlede Inneklimakongressen og da er mye av premissene lagt.

Helse
Vi kommer ikke utenom helse når vi snakker om inneklima. Få kan mer om praktisk inneklima enn Kai Gustavsen i Norges Astma- og Allergiforbund, og i tillegg kommer det en rekke foredragsholdere som kan sy viktigheten av et godt inneklima sammen for deltakerne. Brukerne definerer hva som er et godt inneklima og leietakere stiller stadig større krav til at det skal være et innemiljø som gir god arbeidseffektivitet, lave kostnader og minst mulig miljøavtrykk.

Nytt eller gammelt?
Om det er nye eller gamle bygg, så er det uansett ny teknologi som vil gi svarene. Mads Mysen er en nestor innen fagområdet med fortid i Sintef og nå som fagdirektør i GK. Camfil sitt eget forskningslaboratorium fylte 10 år februar. Airthings viser oss helt nye måter å se og forstå inneluft på og Toma Eiendomsdrift lever av fornøyde brukere. Det høres ut som ingrediensene til en perfekt oppskrift og to dager som er verdt tiden som er satt av.

Jakten på det gode laget
Roger Finjord, en av Norges beste foredragsholdere og tidligere merittert fotballtrener, skal få lov til å avslutte hele kongressen. Når Roger forteller om å bygge det gode laget, blir du garantert inspirert til å komme deg tilbake og se litt nærmere på hvordan dere jobber og hva som skal til for å lykkes på veien videre.

Foredragsholdere og praktisk info på neste side

Foredragsholdere:
Kjell Petter Småge, Grønn Byggallianse
Sverre Bjørn Holøs, Seniorforsker, Sintef
Mads Mysen, Fagdirektør, GK Inneklima AS
John Kjøren, Sivilingeniør og prosjektleder, Skanska Norge AS
Martin McGloin, Produktsjef, Airthings AS
Ina Aspestrand, Avdelingsleder, Multiconsult ASA
Oddvar Skjæveland, Arkitekturpsykolog
Antje Bomann-Larsen, Formidlingsekspert
Roar R. Johannesen, Fagdirektør for byggautomasjon, GK Inneklima AS
Arne Ruud, CEO, Toma Eiendomsdrift AS
Erlend Inge Klæboe, Regionsjef Sør/Øst, Camfil Norge AS
Jan Vilhelm Bakke, Overlege, Arbeidstilsynet
Kai Gustavsen, Norges Astma- og Allergiforbund
Ulf Winther, Norsk forening mot støy
Roger Finjord, foredragsholder

Tid: 8.-9. Juni 2020, kl. 9.45 - 15.00
Sted: Gardermoen, Thon Congress Gardermoen, Balder Allé 2, 2060 Gardermoen
Arrangør: FVDakademiet.no

Mer informasjon her

Påmelding

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave