Utvider Nordstrand ungdomsskole

 
Utvider Nordstrand ungdomsskoleIllustrasjonsbilde: MAP Arkitekter
AKTUELLE PROSJEKTER: Oslobygg KF signerer avtale med Varden Entreprenør for å utvide Nordstrand ungdomsskole.

Oslo kommune skal utvide Nordstrand ungdomsskole fra en skole med 3 klasser på hvert trinn til 4 klasser per trinn. I tillegg skal det bygges en autismeavdeling for 19 elever på autismespekteret. Dette vil bli et byomfattende tilbud, som kommer alle Oslos innbyggere til gode.

– Vi gleder oss til å sette i gang prosjektet på Nordstrand skole. Dette blir et viktig løft for skoleelever, ansatte og beboerne på Nordstrand, sier Eli Grimsby, administrerende direktør i Oslobygg KF.

Ambisiøse miljø- og energikrav

Ambisiøse miljø- og energikrav har vært en sentral del av konkurransen. Et av kravene er fossilfri byggeplass, som innebærer at alle maskiner skal være elektriske eller gå på fossilfritt drivstoff.

– Oslobygg er en profesjonell byggherre som er med på å utvikle oss som selskap og Nordstrand ungdomsskole blir vårt 10. skoleprosjekt. Vår organisasjon er sterk og kompetent og de høye miljøambisjonene og tekniske utfordringene i prosjektet passer oss godt. Vi er stolte og ydmyke over å bli valgt i så tøff konkurranse og gleder oss til å komme i gang med samarbeidet, sier Martin Stuge Bånerud, daglig leder i Varden Entreprenør.

– Vi ser frem til å samarbeide med Varden Entreprenør. Deres høye kompetanse på miljø- og tekniske utfordringer vil gi oss en mulighet til å skape gode bærekraftige løsninger, sier Grimsby.

Nye bygg og oppgradering av uteområder

Utvidelsen skjer i form av et nybygg på 2 etasjer med kjeller. I tillegg til vanlig undervisningsareal vil det etableres et nytt musikkrom og ny sløydsal. Uteområdet i skolegården skal også oppgraderes, til glede for både skolen og nabolaget. Nybygget vil bli oppført i tre, og skal ha solceller og sedumtak. Av andre miljøtiltak kan vi nevne at deler av konstruksjonen er i massivtre, og det skal etableres energibrønner. Dette vil komme skolen til gode, ettersom bygget vil bli mer energieffektivt, og det vil bidra til at skolen klarer å varme seg selv opp.

Det vil også bli lagt til rette for en bedre sykkelparkering enn hva som er tilfellet i dag. De ansatte vil få en egen låsbar sykkelparkering med tak.

Jobber du mot prosjektmarkedet og ønsker å komme tidlig inn i prosjektene?

Byggfakta kartlegger alle byggeprosjekter i Norge og viser resultatene via tjenesten Byggfakta SMART.

 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave