Utvider og moderniserer ved Nortura

 
Utvider og moderniserer ved Nortura
Veidekke har skrevet kontrakt med Nortura SA om utvidelse og ombygging av Norturas produksjonsanlegg i Tønsberg.

Oppdraget innebærer oppføring av flere nybygg, ombygging av eksisterende slakteri og rivearbeider. Kontrakten er en samspillsentreprise med målpris 240 millioner kroner ekskl. mva.

De fem nybyggene blir på totalt 6.500 m2 og skal inneholde hengehall, skjæreavdeling, trafo, kuldesentral og diverse tekniske rom. Rundt 3.000 m2 av dagens slakteri skal bygges om og dette omfatter hele slakteavdelingen, sjokkjøle, tarmrenseri, fjøs og pauserom. Dagens hengehaller rives, og fabrikkens fotavtrykk øker med 3.000 m2.

Bæresystemene for nybygget vil hovedsakelig bestå av prefabrikkert betong fundamentert på ringmurer og såler. Både nybyggene og ombyggingene skjer med full drift i slakteriet, med unntak av en periode vår/sommer 2022 da slakteavdeling stenges for arbeidene langs selve slaktelinjen kan utføres.

Nortura Tønsberg er Norges største pølsefabrikk og produserer også all leverpostei for Nortura (Gilde og Prior). Etter denne kraftige moderniseringen vil Nortura samle slakting av gris på Østlandet og skjæring av gris for Nortura nasjonalt til anlegget i Tønsberg, noe som vil øke bemanningen ved anlegget med rundt 70 årsverk til skjæring og 15 årsverk til slakting.

Byggearbeidene har allerede kommet i gang og planlagt ferdigstillelse er våren 2023. Prosjektet er en del av Norturas pågående industristrukturprosjekt.
 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave