Utvider Stadionkvartalet

 
Utvider StadionkvartaletDet er planlagt fem byggetrinn på Stadionkvartalet i Mjøndalen. Byggetrinn en; de to byggene nærmest Isachsen Stadion, og byggetrinn to; bak til venstre for byggetrinn en, er ferdigstilt. Nå starter arbeidet med byggetrinn tre; rett bak og til høyre for byggetrinn en. ILLUSTRASJON: DIAKRIT
Vestaksen Eiendom skal bygge tredje byggetrinn av Stadionkvartalet i Mjøndalen. Drammensselskapet Alento er valgt som totalentreprenør, og det er signert en avtale til en verdi av 70 millioner.

Stadionkvartalet i Nedre Eiker har vært en suksess, mye takket være satsingen på et bredt utvalg av unike fellestilbud som gjesteleiligheter, selskapslokaler, systue, smørebod, snekkerverksted, garasje og bilpool-ordning.

Første byggetrinn, med to boligblokker som ligger helt inn til Isachsen Stadion, ble ferdigstilt i april i fjor. Nylig ble også byggetrinn to ferdigstilt og er allerede tilnærmet utsolgt. Dermed er i dag 89 leiligheter ferdige i byggeprosjektet like ved Mjøndalens hjemmebane.

SOLGT HALVPARTEN
Og nå skal det altså bygges 29 nye leiligheter i byggetrinn tre. Dette er leiligheter fra 53 til 131 kvadratmeters størrelse med en pris fra 2,3 til 6,7 millioner kroner. Med på kjøpet er også fri tilgang til alle fellestilbudene.

Utbygger er Drammensselskapet Vestaksen Eiendom. – Vi har allerede solgt halvparten av leilighetene også i byggetrinn tre, forteller administrerende direktør, Morten Hotvedt.

Og denne gangen har Vestaksen Eiendom valgt å bruke det forholdsvis ferske Drammensselskapet Alento som utbygger. Entreprenøren på Åssiden har i løpet av to år opparbeidet seg en årlig omsetning på 250 millioner og en ordrereserve på 350 millioner.

– Alento hadde det beste tilbudet, og så er det en stor fordel at vi kjenner godt til folka fra før av, sier Hotvedt i Vestaksen som blant annet benyttet selskapet i forbindelse med Storcash-butikk i Kobbervikdalen. I tillegg var Alentos prosjektledere sentrale da Vestaksen i sin tid startet å bygge Stadionkvartalet. – Vi liker å bruke lokale entreprenører som også selv benytter lokale underleverandører, påpeker Hotvedt.

FERDIG TIL JUL 2017
– For oss i Alento er dette oppdraget midt i blinken. Det er et spennende prosjekt som ligger midt i vårt geografiske markedsområde, forteller daglig leder i Alento, Kristian Lindland som regner med at det vil være rundt 100 personer i arbeid med Stadionkvartalets byggetrinn tre.

– Vi vil også bruke dette prosjektet som et ledd i opplæring av nye, unge ansatte, forteller Alento-sjefen, noe også ledelsen i Vestaksen synes er veldig positivt.

Byggestart er oktober og ferdigstillelser er beregnet til før jul 2017.


En fornøyd kvintett etter at kontrakten om bygging av tredje byggetrinn av Stadionkvartalet er signert. Fra venstre; Prosjektleder for Vestaksen Eiendom, Hans Kristian Mangen, daglig leder i Alento, Kristian Lindland, administrerende direktør i Vestaksen Eiendom, Morten Hotvedt, prosjekteringsleder i Alento, Esa Pekka Toiviainen og prosjektleder i Vestaksen Eiendom, Anette Gjestemoen.
 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår