Utvikling i bygge- og anleggsbransjen

 
Utvikling i bygge- og anleggsbransjen
Bedriften Park & Anlegg AS er i disse dager i full gang med et stort veiprosjekt i Østfold, og i den anledning har tre studenter ved Høgskolen i Østfold utført et bachelorprosjekt innenfor Lean Construction med hovedfokus på Muda (“sløsing”) knyttet til dette prosjektet.

Studentene har i sitt prosjekt avdekket og bekreftet en del tidligere funn innenfor feltet og funnet noen nye nyanser av kjente problemer. Prosjektet er med på å dokumentere erfaringer og fremheve fakta innenfor fagfeltet Lean Construction, noe som bidrar til videreutviklingen av dette relativt nye fagområdet.

Fra januar 2016 har studentene Linda Marie Bang, Nora Marie Evensen og Tord Jardar Håkonsen fordypet seg i fagfeltet Lean Construction som er et utspring fra Lean Production tilpasset bygge- og anleggsbransjen. Studentene har spesifikt sett på ett område innenfor Lean Construction som omhandler «sløsing». Internasjonale studier* viser til at så mange som 98 prosent av alle storprosjekter overskrider budsjett med over 30 prosent, og 77 prosent av prosjektene forsinkes med 40 prosent eller mer. Store tall blir enda større når gjennomføringen sklir ut (Changali, S., Mohammad, A., Nieuwland, M. 2015)*

Studentene deltok på BA2015 konferansen for å få et innblikk om hvilke tanker som rører seg i bygge- og anleggsbransjen. Her ble det lagt mye vekt på at BAE-bransjen (Bygge-, Anleggs- og Eiendomsbransjen) ikke har hatt en tilsvarende økning i produktivitet som andre næringer, snarere tvert imot. Flere av foredragsholderne uttrykte at det er flere faktorer som bidrar til dette, men følgende områder er viktige bidragsytere til dårlig produktivitet dersom de ikke håndteres riktig: Organisasjon, kommunikasjon og planlegging. Disse faktorene har vist seg å være toneangivende i studentenes funn.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår