VA-sivilingeniør/ingeniør

 
VA-sivilingeniør/ingeniør
Søknadsfrist: 31.01.22
Sted: Kristiansand - Water
Tittel: VA-sivilingeniør/ingeniør

 

Er du en engasjert og fremoverlent ingeniør med kompetanse innenfor vann- og avløpsfagene som kunne tenke seg å bli del av et av Norges sterkeste VA fagmiljø? Vil du være med og løse fremtidens utfordringer knyttet til klimaendringer lokalt, samt sikre vann- og avløpssystemene våre? Da kan dette være neste skritt i din karriere!

BLI EN DEL AV AVDELING VANN I KRISTIANSAND
Avdeling Vann består av rundt 180 medarbeidere fordelt på ulike kontorer i Norge. Vi har et av Norges sterkeste fagmiljøer, og er involvert i prosjekteringen av noen av Norges mest spennende prosjekter. Blant annet jobber vi på store og små prosjekter for flere ulike kommuner, vi er med på å sikre gode vannløsninger i større offentlige samferdselsprosjekter og samarbeider også tett med eiendomsutviklere og utbyggere med å realisere nærings-, bolig- og hytteprosjekter. Vi jobber både selvstendig med egne prosjekter og samarbeider tett med COWIs øvrige fagmiljøer på tvers av kontorer i Norge og i resten av Skandinavia. 

DU FÅR EN SENTRAL ROLLE I VA-MILJØET OG MULIGHETEN TIL Å UTVIKLE DIN KOMPETANSE 
Vi ønsker nå å ytterligere styrke seksjonen vår i Kristiansand. Her er vi i dag 8 medarbeidere som jobber med vann, avløp og overvann, med et sterkt fokus på godt arbeidsmiljø, faglig kvalitet og utvikling. Vi samarbeider også tett med den lokale avdelingen for Areal- og Samferdselsplanlegging som i dag teller 15 medarbeidere. Totalt på kontoret i Kristiansand er det nærmere 40 medarbeidere innenfor blant annet bygg, arealplan, vei, VA, miljø, jernbane og kraftnett. Medarbeiderne er selv med på å påvirke sin egen arbeidshverdag og utvikling, noe som blir jevnlig fulgt opp. Vi har et trygt og godt arbeidsmiljø som vi verdsetter høyt, noe som også gjenspeiles i medarbeiderundersøkelser.
Lokalt jobber vi både i små og større prosjekter, alt fra VA-rammeplaner til større tverrfaglige infrastrukturprosjekter. Ellers jobber du også tett sammen med kollegaer - både innen vannfaget og tverrfaglig på tvers av lokasjoner i COWI.
Av lokale prosjekter kan det nevnes:

 • Utarbeidelse av tekniske planer for Benestad boligfelt med rundt 2000 enheter
 • Overføringsledninger (VL800) mellom Kristiansand og Lillesand
 • Spennende kommunale prosjekter som komplisert saneringsprosjekt på Lund
 • VA og overvann for det nye studentbolig prosjektet Gimle 4, som utbygges for totalt 184 nye studenthybler, like i nærheten av UIA Kristiansand
 • Avkloakkisering med trykkavløpsystem av hytter og boliger i skjærgården utenfor Arendal.


Avhengig av dine ferdigheter og interesser vil du til daglig typisk kunne jobbe med en, eller flere av følgende oppgaver:

 • Planlegging, tekniske beskrivelser og prosjektering av vann-, avløp- og overvannsanlegg
 • Prosjektledelse av prosjekter med ulike størrelse og kompleksitet
 • Modellering og BIM-ansvar i prosjekt
 • Bidra i tilbudsarbeid og til utvikling av nye tjenesteområder
 • Beregning og lokale løsninger for overvannshåndtering
 • Bidra til samhandling og kompetansedeling i egen faggruppe og på tvers av kontorsteder


DIN KOMPETANSE. VÅRT TEAM. SAMMEN UTFORMER VI FREMTIDEN
Din kompetanse er nøkkelen til vår suksess. Vi samarbeider i tverrfaglige team og innen ulike forretningsområder. Vi deler av vår kunnskap med kunder og kolleger, og skaper gode relasjoner og verdifulle løsninger for våre kunder. Hos oss vil du bidra med din ekspertise, samt lære av våre mest erfarne kolleger. 
For å lykkes i denne rollen er det viktig at du er en lagspiller med gode samarbeids- og kommunikasjonsferdigheter, god til å bygge relasjoner, samt evner å se de gode løsningene.
Du bør dessuten ha en eller flere av følgende kvalifikasjoner:

 • Utdanning fra høgskole/universitet med faglig bakgrunn i VA eller nært beslektede fagområder.
 • Erfaring innenfor faget vil være en fordel, men nyutdannede oppfordres også til å søke.
 • Markeds-/kundefokus og forretningsforståelse.
 • Gode språkkunnskaper i norsk og engelsk, både skriftlig og muntlig.
 • "Hands on" erfaring med VA-anlegg er ikke et krav, men vil telle positivt.
 • Erfaring med prosjektering eller utførelse av NoDIG-anlegg.

OM COWI
Våre ansatte er vår største ressurs: Det er våre ansatte som gjør prosjektene vellykkede. Hos COWI får du en unik mulighet til å lære av de beste og utvikle potensialet ditt, og du får delta i å forme fremtidens samfunn. Sammen med lederen din utarbeider du en plan for din egen utvikling, og du får muligheten til å bygge på din kompetanse i både lokale og globale prosjekter fra dag til dag. For mer informasjon, besøk www.cowi.no/om-oss.

 • Muligheten til å bygge opp din kompetanse med spennende prosjekter fra dag én
 • Gode muligheter til egenutvikling gjennom prosjekter, kurs og mentorordninger
 • Nasjonalt og internasjonalt samarbeid på tvers av organisasjon og fagfelt. Vi har ca. 70 ulike faglige nettverk i COWI
 • Et aktivt bedriftsidrettslag, lønningstreff og bedriftshytter
 • Fleksibel arbeidstid
 • Konkurransedyktige betingelser og gode pensjons- og forsikringsordninger

HAR DU SPØRSMÅL?
Dersom du ønsker mer informasjon om stillingen er du velkommen til å kontakte:
Thor Helge Thorsen, Seksjonsleder Vann Kristiansand, Epost: THTH@cowi.no
Telefon: +47 405 23 802

Vi ser frem til å motta din CV og søknad så snart som mulig, og innen 31.01.22. Arbeidssted vil være i våre flotte lokaler på "Slottet" i Kristiansand. Alle søknader behandles konfidensielt.

VI TROR PÅ LIKE MULIGHETER
COWI tror på like muligheter for alle ansatte og arbeidssøkere. Ingen skal oppleve å bli diskriminert på bakgrunn av kjønn, kjønnsidentitet eller uttrykk, etnisitet, seksuell legning, livssyn, funksjonshemning eller alder. COWI overholder lovene og forskriftene om diskriminering på arbeidsplasser i hvert land og by der COWI er lokalisert. Denne policyen gjelder alle ansatte, men også i rekruttering, ansettelse, utplassering, forfremmelse, oppsigelse, flytting, permisjon, kompensasjon og opplæring.
Om COWI

Søk her

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår