Vant arkitektkonkurransene

 
Vant arkitektkonkurranseneForanderlig perspektiv er vinnerprosjektet for Meierikvartalet av Schmidt Hammer Lassen Architects, SLA og Rambøll. Juryen skriver av prosjektet har potensial til å virkeliggjøre programmets ambisjon om Skien som det gode og inkluderende møtested.
Ibsenbiblioteket har to lokaliseringsmuligheter, og "Foranderlige perspektiver" av Schmidt Hammer Lassen Architects, SLA og Rambøll vant konkurransen for det ene, mens "Trekrone", av Kengo Kuma & Associates og Mad Arkitekter, vant for det andre.

Skien kommune har gjennomført arkitektkonkurranser for Ibsenbiblioteket på to lokaliseringsalternativer: Meierikvartalet og Kulturkvartalet. Konkurransene er gjennomført som to begrensede plan- og designkonkurranser, og bystyret skal etter planen avklare lokalisering i mars 2020. Det skriver Norske arkitekters landsforbund i en pressemelding.

Kulturkvartalet: Kengo Kuma & Associates, Mad Arkitekter og BuroHappold Engineering vant for Kulturkvartalet med sitt forslag Trekrone. Juryen omtaler konseptet som sterkt, poetisk og overbevisende. 

 

Vinnere av Meierikvartalet: Foranderlige perspektiver

Vinnerne ble Schmidt Hammer Lassen Architects, SLA og Rambøll

Juryen skriver:

"..utkastet Foranderlige perspektiver har besvart konkurranseoppgaven på Meierikvartaltomten på den beste måten og at prosjektet er det beste utgangspunktet for en eventuell realisering  i Meierikvartalet". Juryens avgjørelse vedrørende vinneren var enstemmig. Videre mener de at utkastet:

•             Har tydelig arkitektonisk grep. Foranderlige perspektiver fremviser konkurransens mest overbevisende design hva gjelder bygningenes «ansikt»/fasader og formgiving av volumer.

•             Tilfører byen et varig uttrykk og godt tilpasset arkitektonisk skala. Prosjektet fyller ut kvartalet på en måte som gjør det interessant og spennende. Bygningsvolumene og fasader er underdelt og nedskalert for å møte den omliggende byens dimensjoner og identitet - genius loci - og slik at anleggets forskjellige deler kan avleses som selvstendige bygninger i en velutformet og vakker komposisjon.

•             har sin store styrke i tilretteleggingen for gode romlige opplevelser basert på tolking av Ibsens verk. Rommenes varierte kvaliteter, flyten i det indre «landskapet» i bygget og de besøkendes bevegelser veves fint sammen.

•             Viser at den foreslåtte hagen tilfører Ibsenbiblioteket en viktig kvalitet og referanse. Hagen fungerer som en indre referanse for orientering i anlegget og et familiært element når en beveger seg omkring i det «landskapet» Ibsenbiblioteket utgjør. Ibsenhagen utgjør også en vesentlig kvalitet som grønt og frodig uterom, dagslyskilde og som en funksjonell og romlig utvidelse av institusjonen.

Vant for Kulturkvartalet

Kengo Kuma & Associates, Mad Arkitekter og BuroHappold Engineering vant for Kulturkvartalet med sitt forslag Trekrone. Juryen omtaler konseptet som sterkt, poetisk og overbevisende.

Vinnerne er:  Kengo Kuma & Associates, Mad Arkitekter, BuroHappold Engineering og MIR (Render).

Oppsummert mener juryen at utkastet Trekrone har besvart konkurranse-oppgaven i Kulturkvartalet på den beste måten og at prosjektet er det beste utgangspunktet for å bli realisert på dette lokaliseringsalternativet. Juryens avgjørelse var enstemmig.

De skriver:

•             Konseptet er sterkt, poetisk og overbevisende.

•             Prosjektet formidler en sterk og enhetlig opplevelse både ute og inne

•             Prosjektet er poetisk og vakkert, både det arkitektoniske uttrykket, romforløpene og møtet mellom bygg og park

•             Sølvåren og Ibsen-tolkningen er meget sterk. Dette er Ibsen i arkitektur. Prosjektet er vakkert formidlet og gir nye muligheter for fortolkning på grunnlag av tegningene

•             Planløsningen har en flyt og åpenhet juryen mener vil fungere og gi god oversikt for både ansatte og publikum

•             Bygget leder publikum gjennom rom med kvaliteter som har de ulike egenskapene som er ønsket og etterspurt

•             Trekrone skaper en vakker ramme rundt parken

•             Forbindelsene mot byen og mellom inne og ute er gode og inviterer på en fin måte publikum opp og inn.

 

 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår