Vant Norges første kontrakt med krav til materialgjenvinning

 
Vant Norges første kontrakt med krav til materialgjenvinning
Resirkuleringsselskapet Geminor har gått seirende ut av en anbudskonkurranse for håndtering av returtrevirke fra RIG i Grenland. Avtalen er den første i sitt slag inngått i Norge.

Renovasjon i Grenland IKS, RIG, har tildelt Geminor en kontrakt som omfatter henting, transport og sluttbehandling av blandet og impregnert returtrevirke. Avtalen omfatter en årlig håndtering av 8000 tonn returtrevirke over fire år, og har oppstartsdato 1. januar 2020, forteller Geminor i en pressemelding.

Avtalen er et resultat av den aller første anbudskonkurransen med krav til materialgjenvinning i Norge. Oppdragsgiver RIG stiller krav til at minst 60 prosent av returtrevirket skal materialgjenvinnes.

Blir til møbler
Størstedelen av returtrevirket fra Grenland blir sendt til Øst-Europa og benyttes i produksjonen av sponplater, som igjen benyttes til produksjon av møbler. Returtreet skal sorteres og kvernes i Skien før det skipes sørover.

Geminor sin Country Manager i Norge, Kjetil Hausken, mener den nylig avsluttede anbudskonkurransen bare er den første av flere kommende konkurranser med krav til materialgjenvinning.

– Av miljøhensyn vil krav til materialgjenvinning bli vanlig med tiden, og dette vil de offentlige anbudskonkurransene bære preg av. Sortert og kvernet returtrevirke er et materiale det er stor etterspørsel etter, og samtidig en type avfall som gir stor klimagevinst å materialgjenvinne. Vi er godt fornøyde med å ha vunnet den første norske kontrakten med krav til materialgjenvinning, avslutter Geminor sin Country Manager i Norge, Kjetil Hausken i meldingen.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår