Vant spennende prosjekt ved Nedre Sem Gård

 
Vant spennende prosjekt ved Nedre Sem GårdIllustrasjon: Ola Roald Arkitektur
AKTUELLE PROSJEKTER: Veidekke skal bygge arbeidssenter og omsorgsboliger på Nedre Sem Gård for Asker kommune.

Prosjektet har svært ambisiøse mål for bærekraft og er det første sirkulære byggeprosjektet Asker kommune gjennomfører. Kontrakten er en totalentreprise i samspill verdt 104 millioner kroner ekskl. mva.

Unikt og bærekraftig bygg

- Vi takker for oppdraget og er stolte over at vi får være med å utvikle og realisere dette meget spesielle prosjektet for Asker kommune på Nedre Sem Gård. Kommunens bærekraftmål passer godt med Veidekkes egen strategi, og vi ser frem til å gjenreise et unikt og bærekraftig bygg for fremtiden, sier distriktsleder Gro Brathovde i Veidekke Bygg Buskerud.

Nedre Sem Gård ligger ved Semsvannet i Asker og huser i dag et kommunalt arbeidssenter. Låvebygningen har forfalt over mange år, og demonteres helt før nytt bygg reises med gjenbruk av de gamle materialene. Det nye bygget vil inneholde arbeidssenter med snekkerverksted over to etasjer, storkjøkken, egen gårdsbutikk og omsorgsboliger. Ny bygningsmasse blir på om lag 2.000 m2, med likt uttrykk som den opprinnelige enhetslåven fra rundt 1890.

 

Illustrasjoner:  Ola Roald Arkitektur

Pilotprosjekt

Nedre Sem Låve oppføres etter Futurebuilts kriteriesett Zero, Zero T og NZEB (nær nullenergibygg). Videre er prosjektet pilot for Futurebuilt kriteriesett for plastbruk og sirkulære bygg som omhandler reduksjon av plastprodukter og ombruk av byggematerialer. Nybygget skal oppnå minst 50 % CO2 reduksjon i henhold til FutureZero.

Nedre Sem Låve er også med som pilot i EU-prosjektet sirkulære byer. Byggeplassen skal driftes utslippsfritt med elektriske maskiner. Eksisterende bygg blir demontert og fjernet i løpet av denne vinteren med påfølgende byggestart. Nybygget planlegges ferdigstilt i løpet av første kvartal 2024.

Oppdraget inngår i Veidekkes ordrereserve for fjerde kvartal 2022.

Les mer om prosjektet på Asker kommunes hjemmesider.  

Jobber du mot prosjektmarkedet og ønsker å komme tidlig inn i prosjektene?

Byggfakta kartlegger alle byggeprosjekter i Norge og viser resultatene via tjenesten Byggfakta SMART.

 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave