Vant Veidekkes miljøpris

 
Vant Veidekkes miljøprisIllustrasjon: LINK arkitektur
Veidekkes skandinaviske miljøpris 2017 ble i dag tildelt Nye Horten videregående skole. - Dette er det første utdanningsbygget i Norge med klassifiseringen Breeam-NOR Outstanding, sier Arne Giske, konsernsjef i Veidekke.

Nye Horten videregående skole bygges etter plusshusstandard. Det betyr at bygningen i løpet av sin levetid genererer mer energi enn den forbruker. For å oppnå dette skal det installeres en brønnpark for å benytte jordvarme i tillegg til et solcelleanlegg på ca. 3 500 m2. For å nå mål om klimagassreduksjon på 40 % brukes det massivtre i etasjeskillene.

Veidekkes miljøpris deles ut til en enhet, en gruppe eller et prosjekt som viser et spesielt engasjement innenfor miljø. Prisen ble delt ut på Veidekkes skandinaviske miljødag i Oslo onsdag. Juryen legger blant annet vekt på at prosjektet har brukt Veidekkes kompetanse på en god måte, og teamet har utfordret både seg selv og kunden til å sette ambisiøse miljø- og klimamål.

- Vestfold fylkeskommune er en ambisiøs kunde med mål om å bli et av de grønneste fylkene i Norge. I Veidekke har vi ambisjoner om å levere de beste løsningene i samspill med våre kunder. Dette mener vi årets kandidat virkelig har levert på, sier Hege Schøyen Dillner, konserndirektør og juryleder.

- Det er fint å få anerkjennelse for et prosjekt som er litt utenom det vanlige. Vi har virkelig tøyd grensene for hva som er mulig å oppnå miljømessig, sier Kristoffer Gjestemoen, prosjekteringsleder for Nye Horten videregående skole.

Nye Horten videregående skole bygges med stort innslag av treverk. I kjelleren brukes lavkarbonbetong og bæresystemet er av stål med høy resirkuleringsgrad. Sentralt i skolens atrium vil det bli oppført en massiv spiraltrapp i eik. Skolen skal stå ferdig til skolestart i august 2019.

Nøkkeldata:
· 18 000 m2
· 1 200 elever
· 200 ansatte
· Breeam-NOR Outstanding
· Plusshus, produserer mer energi enn det forbruker
· 40 % klimagassreduksjon
· Byggherre er Vestfold fylkeskommune

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår