- Varmefolie reduserer strømforbruket

 
- Varmefolie reduserer strømforbruketBildet: – Med varmefolie kan husholdninger redusere oppvarmingsbehovet med inntil 30 prosent, sier daglig leder Stian Slettmoen (t.v) hos Østbye & Slettmoen på Lillehammer. Distriktssjef Øyvind Røed (t.h) i Varmecomfort deler hans oppfatninger.
– Med varmefolie kan husholdninger redusere oppvarmingsbehovet med inntil 30 prosent. Dette er energiøkonomisering i praksis, sier daglig leder Stian Slettmoen hos Installatørselskapet Østbye & Slettmoen på Lillehammer.

- Tallenes tale viser at oppvarming av boliger utgjør ca. 40 prosent av det totale strømforbruket. En gjennomsnittlig enebolig på 120 kvm bruker årlig 16.000 kWh strøm der 6.400 kWh går med til oppvarming. Med en kWh pris på 5 kroner og 90 prosent strømstøtte over 70 øre/kWh, er strømprisen på 1,2 kroner pr. kWh. Med Flexwatt varmefolie vil de årlige oppvarmingskostnadene i en enebolig bli på 5.372, sier distriktssjef Øyvind Røed i Varmecomfort i en pressemelding.

Lang bransjeerfaring

Slettmoen deler Røeds regnestykke og er opptatt av å informere sine kunder om fordelene med slike energieffektive tiltak. 
Østbye & Slettmoen er en gammel elektroinstallatør. I 1917 ble selskapet etablert under navnet Østbye og Skrefsrud av to erfarne fagfolk. Den gang var sykkel og buss eneste fremkomstmiddel. Når de syklet til f.eks. Gausdal hadde de pikkpakket med seg på sykkelbrettet og var borte en hel arbeidsuke. I 2006 ble selskapet omdøpt til Østbye & Slettmoen og har så langt hatt en rivende utvikling. I dag har installatøren 17 fagarbeidere, hvorav to er lærlinger, og omsetter for 33 millioner kroner. 

Økt interesse for varmefolie

Med økte strømpriser, inflasjon, prisstigning og rentehevninger, er mange husholdninger blitt mer opptatt av energieffektiviserende tiltak for å redusere strømutgiftene. 
– Flere husholdninger installerer nå varmefolie med dag og natt senk i hytter og hus. Også sensorstyring av varmtvannsberedere, gulvvarme og lys tas med i energiregnestykket, sier Slettmoen. 
– Vår største forbruksvare er strøm, som må reguleres på en smart måte. Som bransje påligger det oss et ansvar å informere husholdninger om fordelene med energieffektiviserende tiltak. Velger man riktig kan man redusere strømforbruket med 20-25 prosent på tidspunkter av døgnet når strømmen er billigst.

Gode erfaringer

Flere husholdninger og hytteeiere er opptatt av å redusere strømforbruket.
– Siden 2006 har vi samarbeidet med Varmecomfort og montert varmefolien i flere hundre hus og hytter, sier Slettmoen. Han mener komfortvarmen som oppnås med varmefolien har langt bedre effekt enn panelovner. 
– For våre montører er både de isolasjonsdempende mattene og varmefolien enkel å legge med tilpassede lengder og bredder for de fleste gulv. Likeså viktig er den lav byggehøyden og den raske responstiden på varmefolien. 

Positive tilbakemeldinger

– Varmefolie en billig investering for hus- og hytteeiere, sier Slettmoen. – Dette sammen med andre energieffektive tiltak, som å etterisolere bygningskroppen, skifte ut gamle vinduer, montere LED-belysning og solceller på tak, vil bidra til å redusere strømutgiftene ytterligere. Med varmefolie får du en god grunnvarme som er enkel å regulere, sier Slettmoen. 
Han mener Enova må etablere gode tilskuddsordninger for huseiere som velger å energi effektivisere sine boliger. 
-  Det nytter ikke med solceller på tak hvis resten av huset lekker som en sil.

Optimal komfortvarme

– Flexwatt varmefolie gir optimal komfortvarme i løpet av 20 minutter.  
Er du først blitt varm på beina oppleves rommet varmere, slik at innetemperaturen kan senkes med 1 til 3 grader og oppnå 15 prosents besparelse. Brukes dag og nattsenking i tillegg kan man spare ytterligere 15 prosent. Til sammen snakker vi her om 30 prosents besparelse, sier Røed. 
Han legger til at det er 3 ganger så dyrt å installere vannbåren varme enn varmefolie. 
– Og sammenliknet med panelovner på vegg sparer du inntil 40 prosent av strømutgiftene med varmefolie. 
Slettmoen deler Røeds regnestykke. 
– Vi bruker slike argumentene når vi markedsfører varmefolie til våre kunder. Varmefolier er ekstremt raske slik at varmen kan reguleres på en rask og effektiv måte, sier han til slutt.

Bildet: Montør Ørjan Havn (t.h) og lærling Michal Gabriel Utwin  (t.v) legger Flexwatt i et nytt hus i Galterudskogen i Lillehammer.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave