Vassbakk & Stol bygger Folgefonntunnelen

 
Vassbakk & Stol bygger FolgefonntunnelenBilde fra kontraktsigneringen; Inge Jan Thorsen, adm.dir i Vassbakk & Stol og Dina Lefdal, fylkesdirektør for infrastruktur og veg i Vestland fylkeskommune.
Vassbakk & Stol har signert kontrakt med Vestland Fylkeskommune om bygging av FV 500 Folgefonntunnelen – Årsnes i Kvinnherad Kommune. Kontrakten har en verdi på 335 millioner kroner.

Fv 500 Folgefonntunnlen – Årsnes er et prioritert rassikringsprosjekt. Prosjektet omfatter en strekning på 22 km hvor det skal bygges en 1400 meters skredsikringstunnel, samt at utvalgte parseller på strekningen skal utbedres og vegbredden økes.

Prosjektet gjennomføres som en samspillskontrakt. Byggherre og entreprenør har det siste året gjennomført en samspillsfase hvor prosjektet har blitt optimalisert. Nå går prosjektet over i gjennomføringsfasen og kontrakten som er signert har en verdi på 335 millioner kroner.

- Det har vært svært lærerikt å få lov til å være med å gjennomføre det første veiprosjektet på vestlandet hvor konkurransepreget dialog og samspill er brukt i anskaffelsesfasen. Vi har hatt en tett og god dialog med fylket i utviklingsfasen. Dette er et viktig prosjekt for lokalsamfunnet og nå gleder vi oss til å ta fatt på selve arbeidet med å sikre denne rasutsatte strekningen, sier Inge Jan Thorsen, adm. direktør i Vasbakk & Stol, i en pressemelding.

Byggestart blir i oktober 2021 og kontraktsarbeidene skal være avsluttet i februar 2024. Vassbakk & Stol vil samarbeide med Skanska Anlegg region Samferdsel og Energi i gjennomføringen av oppdraget.

Vassbakk & Stol er et heleid datterselskap av Skanska Norge AS. Kontrakten på 335 millioner kroner inngår i ordrereserven for Skanska i Norden for fjerde kvartal 2021. 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår