Vegvesen-ansatt utnevnt som Ridder av Italias Stjerneorden

 
Vegvesen-ansatt utnevnt som Ridder av Italias StjerneordenArianna Minoretti fra Statens vegvesen (Foto: Melhuus)
Arianna Minoretti fra Statens vegvesen er tildelt ærebetegnelsen «Ridder av Italias Stjerneorden» for sitt arbeid i utlandet.

«Ridder av Italias Stjerneorden» ble opprettet i kjølvannet av 2. verdenskrig, og prisen tildeles årlig til italienere som spiller en nøkkelrolle i «gjenoppbyggingen» av landet. Arianna Minoretti har nå mottatt utmerkelsen.

Internasjonal oppmerksomhet
Selv tar ridderen utmerkelsen med knusende ro og er nøye med å påpeke at hun betrakter seg selv som en ambassadør for Statens vegvesen i alt hun gjør.

–  Jeg er opptatt av formidling og betrakter meg selv som en ambassadør for Statens vegvesen, også fordi alt jeg har gjort ikke ville vært mulig uten støtte fra mine ledere, Bjørn Isaksen først og fremst, og jeg vil alltid være takknemlig for det! Men, det er selvsagt veldig hyggelig å bli verdsatt av hjemlandet mitt, sier Minoretti.

Antonio Colella, en representant fra den italienske ambassaden  besøkte Trondheim 27. november for å tildele Minoretti ridderutmerkelsen, samme dag som julebordet til den italienske foreningen i Trondheim.

Arianna sammen med Antonio Calella. foto.

Arianna Minoretti mottar diplom og medalje fra Antonio Calella fra den italienske ambassaden. (Foto: privat)

Minoretti har også tidligere mottatt flere priser fra hjemlandet sitt, og hun har skapt stor internasjonal interesse om det nye brukonseptet «submerged floating tube bridge», altså nedsenket rørbru på «godt norsk», og om Statens vegvesen sitt arbeid med utviklingen av ny teknologi.

Minoretti har vakt stor internasjonal oppmerksomhet for Vegvesenets arbeid innenfor betongfeltet, spesielt om den nedsenkede rørbrua, hun var prosjektleder for gruppen som skrev de første internasjonale retningslinjene til utformingen av brua.

 

 
    Arianna Minoretti mottar diplom og medalje
    fra Antonio Calella fra denitalienske
    ambassaden. (Foto: privat)


Medaljen Arianna Minoretti har mottatt. (Foto: privat)

 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave