Veidekke bygger for Hydro på Karmøy

 
Veidekke bygger for Hydro på Karmøy
Veidekke Entreprenør har fått i oppdrag av Hydro å bygge ny elektrolysehall, nytt likerettebygg, nytt anode servicebygg og diverse andre arbeider for Hydros nye fabrikk på Karmøy.

Dette er et pilotprosjekt for mer klima- og energieffektiv produksjon av aluminium, og Veidekke har inngått to kontrakter med en samlet verdi på om lag 475 millioner kroner ekskl. mva.

Hydros mål med pilotprosjektet er å industrialisere verdens mest klima- og energieffektive teknologi for aluminiumelektrolyse. Ambisjonen er å redusere energiforbruket med rundt 15 prosent per kilo aluminium produsert målt i forhold til verdensgjennomsnittet, og med de laveste CO2-utslippene i verden.

- Prosjektet er et viktig steg på veien mot klimavennlig kraftforedlende industriproduksjon. Det er svært gledelig for Veidekke Entreprenør å bidra til denne utviklingen, og vi vi er meget stolte over å ha blitt valgt som leverandør. Nå ser vi frem til et godt samarbeid og gleder oss til å komme i gang med arbeidene, sier distriktsleder Ove Nedrebø i Veidekke.

Veidekke skal blant annet utføre arbeider som bygging av infrastruktur, oppføring av en elektrolysehall, likeretterbygg og transformatorbygg. Et areal på 20.000 m2 skal bebygges. Det vil bli brukt ca 28.000 m3 betong, 2.700 tonn armering og 3.500 tonn konstruksjonsstål. Prosjektet vil for Veidekke sysselsette cirka 150 årsverk gjennom byggetiden, de fleste fra Veidekke avdeling i Haugesund og fra Veidekkes mobile anleggsavdeling Spesialprosjekter.

Arbeidene starter umiddelbart og skal ferdigstilles i andre halvår 2017.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår