Veidekke bygger leilighetskompleks på Falkum

 
Veidekke bygger leilighetskompleks på FalkumIllustrasjon: Hilleren Prosjektering, Momentum Arkitekter og Eve Images
AKTUELLE PROSJEKTER: Veidekke skal bygge 51 leiligheter med parkeringskjeller og en stor felles temperert vinterhage på Falkum i Skien.

Tiltakshaver er Bovieran AS og medeieren Skien Boligbyggelag. Kontrakten er en totalentreprise verdt 163 millioner kroner ekskl. mva.

Tilpasninger

- Vi takker for oppdraget og er svært glade for at vi har kommet frem til løsninger som alle parter er fornøyde med i et krevende marked. Leilighetskjøperne som var tidligst ute har måtte akseptere noen tilpasninger for at prosjektet skulle være mulig å realisere. Vi er takknemlige for deres velvilje og for at så mange har stått ved kjøpet sitt, sier distriktsleder Lars N. Hjertås i Veidekke Bygg Vestfold og Telemark.

Voksen kjøpegruppe

Bovieran sine leilighetsprosjekter har en særegen sosial profil for en voksen kjøpegruppe (50 +). I Sverige er det så langt bygget mer enn 30 slike prosjekter siden det første ble tatt i bruk i 2009. Veidekke har inngått en nasjonal rammeavtale med om utvikling og bygging av tilsvarende prosjekter i Norge med Bovieran. Falkum i Skien er det første i Norge, mens nye er under planlegging i Kristiansand, Hønefoss og på Kongsvinger.

Blomster og middelhavsklima

Bovieran Falkum ligger landlig til ved Lundedalen i Skien. Leilighetene varierer i størrelse fra 54 til 84 m2, og beboerne får tilgang til en rekke fasiliteter og tilbud som lounger/sittegrupper, verksted, sportsboder og selskapslokale med kjøkken i tillegg til vinterhagen på 1.400 m2 med trær, blomster og middelhavsklima året rundt.

Bildet: Vinterhaven i prosjektet. Illustrasjon: Hilleren Prosjektering, Momentum Arkitekter og Eve Images

Byggearbeidene settes i gang i løpet av kort tid med planlagt byggeperiode på 24 måneder. Oppdraget inngår i Veidekkes ordrereserve for fjerde kvartal 2022.

Jobber du mot prosjektmarkedet og ønsker å komme tidlig inn i prosjektene?

Byggfakta kartlegger alle byggeprosjekter i Norge og viser resultatene via tjenesten Byggfakta SMART.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave