Veidekke bygger miljøbygget ALO

 
Veidekke bygger miljøbygget ALOIllustrasjon: HUS arkitekter
Veidekke har skrevet kontrakt med Sluppenvegen 23 (R. Kjeldsberg AS) om å oppføre kontorbygget ALO på Sluppen sør for Midtbyen i Trondheim.

Bygget blir trolig det første i Norge med dobbeltsertifiseringen BREEAM Outstanding (høyeste nivå) og WELL Gold. Kontrakten er en totalentreprise verdt i overkant av 300 millioner kroner ekskl. mva.

- Vi takker så mye for nok et flott oppdrag for Kjeldsberg. Det å bygge med så høye miljøambi-sjoner som i dette prosjektet er noe vi setter ekstra stor pris på. Sammen med byggherre, rådgivere og underentrepre¬nører har vi gjennomført en god utviklingsfase, og nå gleder vi oss til å komme i gang med byggearbeidene etter jul, sier distriktsleder Ståle Brovold i Veidekke Bygg Trøndelag i en pressemelding.

Kontorbygget ALO skal miljøsertifiseres etter standarden BREEAM NOR Outstanding og være Paris Proof med lavt klimagassavtrykk fra bygget. Bygget og driften av bygningen skal sertifiseres etter WELL-standarden og oppnå nivå Gold. WELL-standarden er en internasjonal sertifiseringsordning for helsefremmende bygg. ALO blir på totalt 15.000 m2 fordelt på syv etasjer. Kontrakten innebærer også sanering og riving av et eksisterende bygg, oppføring av parkerings-kjeller på cirka 2.000 m2 og et utomhusanlegg som skal ivareta biologisk mangfold og bynær økologi.

- Vi ser frem til nok et prosjekt sammen med Veidekke og deres dyktige håndverkere. ALO vil ha sin særegne arkitektur, men også stå seg godt sammen med de andre byggene på Sluppen. Arkitekturen skal bidra til at brukerne av bygget blir stolte over sin arbeidsplass og ønsker å invitere kunder og andre samarbeids¬partnere «hjem» til seg. Byggets atrium skal være med på å gi godt med dagslys og skape trivsel og produktivitet. ALO betyr å gjødsle, derfor mener vi det er et passende navn på bygget, sier administrerende direktør Ole Petter Bjørseth i R. Kjeldsberg AS.

Byggearbeidene starter i januar 2021, og bygget er planlagt ferdigstilt våren 2023. 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår