Veidekke fikk oppdrag til 800 millioner kroner

 
Veidekke fikk oppdrag til 800 millioner kroner
Veidekke Entreprenør har skrevet kontrakt med A9 Palekaia AS (50 prosent Thongård AS og 50 prosent HAV Eiendom AS) om å bygge hele storprosjektet Diagonale ved operaen i Oslo sentrum der TV2 blir største leietager. Kontrakten er en totalentreprise verdt 800 millioner kroner.

Veidekke fikk i høst i oppdrag å bygge kjelleren på prosjektet, en avtale verdt 150 millioner kroner. Den nye kontrakten inkluderer kjellerprosjektet, og øker dermed Veidekke Entreprenørs ordrereserve med 650 millioner kroner i første kvartal.

 

Prosjektet Diagonale blir liggende mellom Dronning Eufemias gate og Operagata. Hele prosjektet vil inneholde rundt 400 studentboliger, 14.000 kvadratmeter kontorer og 4.000 kvadratmeter forretninger og serveringslokaler på gateplan. Det hele blir fordelt på to bygningskropper bundet sammen av en felles kjeller.

 

– Nå gleder vi oss til å se bygningene reise seg. Diagonale er et spektakulært prosjekt med en svært attraktiv beliggenhet. Kombinasjonen av studenthybler, restauranter og kontorer kommer til å tilføre området liv både på dagtid og kveldstid. Med Veidekke på laget har vi en entreprenør som både kjenner Bjørvika godt og som har stor kompetanse og gjennom­føringsevne på denne type prosjekter, sier Øystein Trøseid styrets leder i A9 Palekaia AS.

 

– Diagonale er et strategisk viktig prosjekt for Veidekke som styrker vår vekst og posisjon i Oslo. Vi takker for tilliten som er vist oss, og ser frem til å ta fatt på resten av byggeoppdraget, sier distriktsleder Hans Olav Sørlie i Veidekke Entreprenør Oslo.

 

Arbeidene med kjelleren startet opp i november 2015. Ferdigstillelse for kontorbygget blir januar 2018, studenthyblene juli samme år. 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår