Veidekke fikk sykehjemsprosjekt i Sandefjord

 
Veidekke fikk sykehjemsprosjekt i SandefjordBildet: Nygård sykehjem i Sandefjord skal renoveres. Illustrasjon: Planforum Arkitekter
Veidekke har skrevet kontrakt med Sandefjord kommune om å oppføre et nybygg og rehabilitere eksisterende bygningsmasse på Nygård sykehjem.

Det er valgt bærekraftige energiløsninger og det nye bygget blir i massivtre. Oppdraget er en totalentreprise med kontraktssum 386 millioner kroner ekskl. mva.

Den nye fløyen blir på totalt ca 7.500 m2 og får 72 beboerrom. Bygget oppføres i miljøvennlig massivtre over tre etasjer med kjeller i betong under halve bygget. Dagens bygningsmasse som skal rehabiliteres er på ca 10.000 m2 og får 108 beboerrom. Her skal Veidekke utføre planløsningsendringer, nye overflater, nytt teknisk anlegg, nye beboerbad, nytt hovedkjøkken og fasade- og takrehabilitering med tilleggsisolering.

Bæresystemet i massivtre i nybygget bidrar til reduserte klimagassutslipp og de nye tekniske anleggene sammen med tilleggsisolering vil redusere energibehovet betydelig. Solceller på taket til nybygget og eksisterende bygg vil dekke store deler av byggets energibehov.

- Vi takker for tilliten og er veldig fornøyde med å ha vunnet konkurransen om få bygge ut og bygge om Nygård sykehjem. Vi har solid kompetanse i å bygge gode helsebygg, og setter ekstra pris på at det i prosjektet er vektlagt bærekraftige løsninger. Nå gleder vi oss til å komme i gang med byggingen til høsten, sier distriktsleder Lars N. Hjertås i Veidekke Bygg Vestfold og Telemark, i en pressemelding.

- Veidekke leverte et godt og overbevisende tilbud, som svarte opp de kravene og kriteriene kommunen hadde satt til konkurransen på en meget god måte. Vi gleder oss til å ta fatt på samarbeidet med Veidekke og er trygge på at vi har fått en god samarbeidspartner som har de samme ambisjoner for prosjektet som oss, sier rådmann Bjørn Gudbjørgsrud i Sandefjord kommune.

Rehabiliteringen vil skje fløy for fløy med øvrige deler av sykehjemmet i full drift. Byggestart er planlagt i august 2020 med planlagt ferdigstillelse våren 2023. Oppdraget inngår i Veidekkes ordrereserve for andre kvartal.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår