Veidekke vinner Helse Førde-kontrakt

 
Veidekke vinner Helse Førde-kontraktBildet: Distriktsleder Rune Karlsen i Veidekke (t.v.) og administrerende direktør Arve Varden i Helse Førde HF under kontraktsigneringen.
Veidekke har nå skrevet kontrakt med Helse Førde HF om bygging av et åtte etasjers sykehusbygg i Førde.

I samspillsfasen som har pågått et års tid har partene sammen utviklet et meget areal- og kostnadseffektivt sykehusprosjekt. Kontrakten er en totalentreprise verdt 685 millioner kroner ekskl. mva. 

Helse Førde har prioritert kvinner og barn i det nye bygget. Det skal blant annet huse kvinneklinikken med fire nye fødestuer, en ny sengepost for føde- og barselomsorg samt en ny avdeling for barn. Spesielt for mor og barn vil enerom gjøre stor forskjell i den tiden de er på sykehuset. Bygget vil også få flere nye avanserte spesialrom, ny operasjonsavdeling med åtte operasjonsstuer (dagens er fra 1970-tallet), ny observasjonspost og en ny post for oppvåking. 

- Vi takker så mye for oppdraget. I samspillsfasen har vi hatt en tett og god dialog med prosjektorganisasjonen i Helse Førde, brukerne av bygget og våre samarbeidspartnere. Det har vært lagt ned stor innsats for å sikre at dette blir et topp moderne sentralsykehus til glede for pasienter fra hele regionen og de ansatte. Nå gleder vi oss til å komme i gang med bygge-arbeidene sammen med våre lokale underentreprenører, sier distriktsleder Rune Karlsen i Veidekke Bygg Sogn og Fjordane, i en pressemelding.

Det nye bygget – kalt Livabygget – blir på drøyt 13.000 m2 som skal kobles sammen med dagens hovedbygg. Dette krever rehabilitering av om lag 2.000 m2 i det eksisterende hovedbygget som også inngår i Veidekkes oppdrag. 
Dette er det største delprosjektet i det store moderniseringsarbeidet som pågår ved Førde sentralsjukehus. Grunnarbeidene starter rett over påske, og bygget skal stå klart til bruk våren 2024. 

 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår