Veldig fornøyd med den nye skolen!

 
Veldig fornøyd med den nye skolen!Bjorlien3: Gjengen fra femteklasse jubler for sin nye skole. Bedre luftkvalitet og mer lys er noe av det de setter pris på. (Foto: Odd Borgestrand).
AKTUELLE PROSJEKTER: - Alt er mye enklere nå, sier elever og rektor på Bjørlien skole i Vestby. De fryder seg over den nye skolen, med bedre luftkvalitet og mye lys. Bygget er prosjektert som et passivhus og sto ferdig i oktober 2018.

Tekst: Therese Alne Bolin

Rektor Hilde Mytting er ekstra begeistret for de nye flotte spesialrommene blant annet musikk, kunst og håndverk, mat og helse og naturfag.

- Det fineste med den nye skolen er at det er så mange nye ting. Også er alt mye enklere, dørene lukker seg av seg selv, forteller Ella begeistret. Førsteklassingene Ella, Mari og Nora og alle de andre elevene er veldig fornøyde med den nye skolen sin.

Bra luftkvalitet: Bjørlien Skole er bygget for å huse nærmere 600 elever. - Luftkvaliteten her er det vi setter aller mest pris på. Og at det er høyt under taket, store vinduer og lyst er jo også noe vi setter veldig pris på, sier rektor Hilde Mytting.(Foto: Odd Borgestrand).

 

Bumerangformet skolebygg

Bjørlien skole stod ferdig til skolestart i januar 2019. Skolen ligger sentralt nord i kommunen med kort vei til Vestbyhallen og Risil barnehage. 

Skolen er bygget for å huse nærmere 600 elever, fordelt på tre paralleller fra 1.-7.trinn. For dette skoleåret er det rundt 400 elever og 60 ansatte. Bjørlien skole ble offisielt åpnet av ordføreren i Vestby 6. mars i år.  Arkitekturen er en bumerangformet planløsning over 3 etasjer. Bygget erstatter det eksisterende skolebygget fra 1979.

- Lærerne sier at «vi har fått ny jobb», ler rektor Hilde Mytting. Hun mener at de på den nye skolen har fått bedre luftkvalitet og mer fornøyde barn og lærere. Også har de nå mange spesialrom som elevene ikke har hatt før:

- Det er flere år siden vi har hatt tilgang på spesialrommene slik som vi har fått i dette nye skolebygget, som for eksempel sløydrom. Så da spurte elevene hva det var, forteller hun.

Deilig med frisk luft

- Hva setter du mest pris på?

- Luftkvaliteten her er vel det vi setter aller mest pris på. I tillegg er det «freshe» farger, det liker vi. Og måten de er satt sammen. Det er smarte og praktiske løsninger for å gjøre det enkelt å finne fram, sier Mytting.

Valg av teglstein, som går igjen mange steder i bygget, er estetisk og vakkert , synes hun. Bortsett fra den store trappen i amfiet, som er av tre, består bygget ellers av betong og teglstein.

Passivhus

Bygget er prosjektert som et passivhus. De har faste solskjermingsløsninger, med skreddersydde low-tech løsninger som skal gi bedre dagslysforhold i undervisningsrommene enn med automatisk styrte systemer. Alle oppholdsrom har også åpningsbare vinduer som gi mulighet til tilleggslufting. Byggets nyskapende solskjerming forskes videre på av ingeniørstudenter på NMBU på Ås.

- Vi har et vindu i hvert klasserom som vi kan åpne, så vi har jo mulighet til det, forteller rektor.

Veldig fornøyd med prosessen

Egentlig har ikke Mytting lyst til å si at det er noe hun savner, for hun er fornøyd med den nye skolen. Men om det skulle være noe, så kunne det kanskje vært et film- og medierom med mulighet for å kunne invitere foreldre og andre inn for å se en film og lignende.

- Men vi som jobber på skolen har hatt stor brukermedvirkning, og synes prosessen har gått meget bra, avslutter hun.

Sangtekster preget inn i fasaden

Martin Ebert har vært Link Arkitekturs ansvarlige for prosjektet. I «musikkboksen» finnes sangtekster fra Beethovens 9. symfoni til Bruce Springsteen og Thorbjørn Egner preget inn i fasaden, samt fargerike vinduer og dører ute og inne.

- Link har «bærekraftig samfunnsarkitektur» og «rom for bedre liv» som bærende visjoner for alt vi gjør og hva passer vel bedre inn i disse visjonene enn bærekraftige bygg for læring, uttalte Martin Ebert i forbindelse med åpningen av bygget.

FAKTA

Bjørlien skole

Fylke: Akershus

Kommune: Vestby

Verdi: 150 millioner kroner

Byggestart: februar 2017

Ferdig: oktober 2018

Entrepriseform: Totalentreprise

Tiltakshaver: Vestby Kommune

Byggeleder: Molis Prosjekt og Byggeledelse AS

Totalentreprenør: AF Gruppen ASA

Arkitekt: LINK Arkitektur AS

RI Byggeteknikk: Multiconsult AS Fredrikstad

 

Jobber du mot prosjektmarkedet og ønsker å komme tidlig inn i prosjektene?

Byggfakta kartlegger alle byggeprosjekter i Norge og viser resultatene via tjenesten Byggfakta Live.

 

Last også ned vår rapport om: De 100 kommunene som har de største prosjektplanene

 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår