Vellykket og ballsikkert comeback

 
Vellykket og ballsikkert comebackBildet: – Som industrikonsern er vi like opptatt av å se på våre løsninger i kombinasjon med sensorer, lysstyring og hvilke besparelser det gir, sier messeansvarlig Stian A. Sjøberg i Glamox. Foto: Trond Schieldrop
ELIADEN 2022: Industrikonsernet Glamox deltok i år for første gang på Eliaden siden 2006. - Spesiell oppmerksomhet var det på ballkonkurransen med vår ballsikre C52 sportshallarmatur, sier messeansvarlig Stian A. Sjøberg i Glamox.

Av Trond Schieldrop

– Her var det mange treffsikre skudd som viste at armaturen levde opp til sin forventning. Med vår nye profil, logo og mange produktnyheter skal vi levere bærekraftige belysningsløsninger tilpasset brukernes behov. Vi skal være med å forme markedet. Vi har en internasjonal branding med renere linjer, ny font og natur rene farger som omfavner bærekraftbegrepet, sier Sjøberg. 

Armaturer til et bredt behov

– På messa viste vi frem vår nye familie C77-armaturer, lysstyring og sportshallarmaturen C52 som er balltestet ihht DIN 57 710-13 standarden og tåler kraftige støt. Ballkonkurranse på standen viste armaturens fortreffelighet. For øvrig snakket vi om vår bærekraft profil som høstet stor oppmerksomhet etter to års pandemidvale, sier Sjøberg.

Sensorstyring av lys

– Som industrikonsern er vi like opptatt av å se på våre løsninger i kombinasjon med sensorer, lysstyring og hvilke besparelser det gir. Vårt Light Management Systems (LMS) leveres med både kablet eller trådløs- og radiostyring som kan overvåkes i vårt Glamox Connect system der våre kunder får full oversikt over sine anlegg, sier Sjøberg.

Han kan fortelle at kunder kan overvåke alt i et bygg med sensorstyring av lys.

– Vi har armaturer med integrerte sensorer. Ved å benytte Heat Mapping system kan våre kunder enkelt se hvilke områder som sjelden eller aldri er i bruk og kan gjøre tilpasninger deretter, sier Sjøberg. 

Smarte belysningsløsninger

Smarte belysningsløsninger og lysstyringssystemer blir viktig for den videre satsingen til Glamox.

– Skifter du ut gamle lysrør med LED-armaturer kan du oppnå 50 prosent energibesparelse. Med smartarmaturer, som slår seg av når kontoret ikke er i bruk, oppnår du kanskje 80 prosents besparelse. Med slike enkle grep som spiller på lag med vårt overordnete skybaserte system Glamox Connect sikrer du deg store besparelser. 

Energisløsing

Norske næringseiendommer er den store energityven med over 50 prosents energisløsing.

– I næringsbygg med mye belysning og ingen styring er besparelsene store. Glamox Connect gir deg full kontroll over belysningsinstallasjonen. Det hjelper deg med å redusere energiforbruket og optimalisere vedlikeholdsarbeidet.

Glamox Connwct

Glamox Connect er vårt system for sentral overvåking. Det gjør det mulig å integrere ulike teknologier i ett system slik at du får komplett kontroll av hele lysinstallasjonen din, 24 timer i døgnet. Du får et nøyaktig bilde av både energiforbruk og bruken av belysningen på forskjellige lokasjoner. I tillegg kan du utføre testing og overvåking av nødlysene dine, og generere ferdige, helautomatiske rapporter i henhold til gjeldende standarder.
Glamox Connect kan tilpasses ulike Glamox-systemer (Ethernet2Dali, Wireless Zigbee, DALI Complete) og kan generere data til alle de vanligste BMS-systemene. Glamox Connect gjør livet enklere for anlegg- og eiendomssjefer, elektrikere og vedlikeholdsarbeidere.
 
Døråpner

– Å delta på Eliaden ga oss mulighet til å treffe nye og eksisterende kunder, skolelever, montører, installatører og sluttbrukere, byggeiere, arkitekter og utøvende. Vi fikk promotert oss som selskap overfor den kommende generasjonen som i fremtiden vil benytte våre belysningsløsninger.

 

 
 
 
 

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Mest leste

    Siste papirutgave